Primarul Nicolae Matei - "Mai bine îmi tai o mână decât să semnez pentru groapa de deseuri a italienilor"
Primarul Nicolae Matei - "Mai bine îmi tai o mână decât să semnez pentru groapa de deseuri a italienilor"În acelasi timp, reamintim că pentru groapa de deseuri periculoase de la Năvodari există o hotărâre judecătorească prin care primarul este obligat să dea aviz pentru functionarea ei, dar pe de altă parte, cetătenii Orasului s-au exprimat, prin intermediul unui referendum, împotriva acestei investitii. La conferinta de presă a fost prezent si părintele Salomia Andrei, în calitate de reprezentant al societătii civile si presedinte al Consiliului Consultativ al Orasului Năvodari, arătând că "cei 40.000 de cetăteni ai orasului nu sunt de accord cu groapa de deseuri. Dorinta de a nu avea această groapă de deseuri este a noastră, a cetătenilor, iar primarul exprimă vointa noastră. Noi nu îi vom permite să autorizeze această groapă", a spus părintele.
La rândul său, Primarul Nicolae Matei a spus că se va lupta în continuare ca groapa să nu devină functională, arătând că începerea urmăririi penale împotriva celor care au emis documente favorabile investitiei îi deschide noi perspective de a ataca hotărârea judecătorească ce îl obligă primarul să avizeze investitia italianului Roberto Vincentelli. Ba mai mult, acest italian, care i-a intentat Primarului mai multe procese, a câstigat unul, asa încât primarul îi plăteste în fiecare zi daune. Chiar si asa, Matei spune că nu este impresionat, la fel cu nu l-a impresionat sau intimidat nici gestul italianului de a veni, în 2009, la el în birou, să îl ameninte. "Mai bine îmi tai o mână decât să semnez pentru groapa de deseuri a italienilor", a afirmat edilul.
Reamintim că Orasul Năvodari se pregăteste să devină statiune turistică de interes national, în timp ce italianul Vincentelli doreste ca pe terenul combinatului Fertilchim să deschidă o groapă de deseuri industriale periculoase. Terenul este în suprafată de 30 de hectare, urmând ca, potrivit planurilor italianului, aici să fie depozitate 600 de tone de deseuri - sodă caustică, cianuri, deseuri din industria petrolieră, mercur etc - pe o înăltime de 95 de metri.
# DEPARTAMENT MASS- MEDIA #
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp