Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:23 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Orasului Navodari, Matei Nicolae, a gasit solutia pe timp de criza

ro

18 Jun, 2010 21:03 1232 Marime text

COMUNICAT DE PRESA

Primarul Orasului Navodari, Matei Nicolae, a gasit solutia pe timp de criza: acordarea de inlesniri la plata impozitului pe cladiri pe anul 2011 in cazul persoanelor fizice.
Prin aceste facilitati domnul Primar doreste sa motiveze proprietarii in a lua masuri de imbunatatire a confortului termic al locuintelor prin executarea lucrarilor de reparatii, in special in spatiile comune ( acoperisuri, subsoluri), de a-si crea conditii propii de incalzire dispunand de sisteme de incalzit independente,( gaze, energie electrica, solara), precum si de a elimina blocajele existente in prezent in livrarea unor utilitati datorita restantelor la plata acestora inregistrate la nivelul unor asociatii de propietari.
Beneficiaza de inlesnirile la plata impozitului pe cladiri contribuabilii, persoane fizice, propietari ai cladirilor, ce se obliga ca in cursul anului 2011 sa realizeze lucrarile de reparatii mentionate, cei care isi monteaza sisteme individuale de incalzire din categoria celor enumerate si cei care au o relatie contractuala directa cu furnizorii de utilitati.

Categorii de inlesniri la plata:

· Scutire 100% la plata impozitului pe cladiri pentru efectuarea de reparatii la spatiile comune aferente cladirilor de locuit, repectiv: acoperisuri, subsoluri, fatade exterioare;
· Scutire 50% la plata impozitului pe cladiri pentru inlocuirea ferestrelor exterioare, ( inclusiv balcoane);
· Scutire la plata majorarilor de intarziere calculate pentru neplata impozitului pe cladiri pe perioada de realizare a lucrarilor in proportiile de mai sus, respectiv 100% sau 50%;
· Reducerea cu 30% a impozitului pe cladiri pentru locuintele debransate de la sistemul centralizat de termoficare si care utilizeaza alte forme de incalzire ( gaze, energie electrica, solara etc. Exclus combustibili poluanti).
· Reducere cu 20% a impozitului pe cladiri pentru locuintele ce fac parte dintr-un condominiu ( bloc de locuinte), ai carui proprietari au incheiat contracte/conventii de furnizare, facturare si plata directa catre furnizorii de utilitati ( apa, gaze, energie electrica, energie termica, telefonie etc), exclusiv asociatiile de propietari.

Pentru a beneficia de aceste inlesniri solicitantul, persoana fizica, depune o cerere detaliata ce trebuie sa contina urmatoarele:
- datele de identificare ale propietarului;
- datele de identificare ale imobilului;
- natura reparatiilor pe care se angajeaza sa le efectueze/ sistemul de incalzire pe care doreste sa-l instaleze;
- contractul de furnizare utilitati;
- termenul la care se efectueaza lucrarea;
- orice alte elemente considerate necesare.

                Cererea mentionata se depune la Compartimentul asociatii de propietari, pentru urmarire, iar la termenul declarat se va incheia un proces verbal prin care se constata realizarea sau nerealizarea lucrarii.
               Dupa depunerea cererii compartimentul asociatii de propietari va inainta o copie a cererii Directiei Economice – Serviciul Impozite si taxe si de asemenea un exemplar al procesului verbal incheiat la finlizarea lucrarii, in vederea acordarii efective a inlesnirii la plata.
              Termenul limita pentru depunerea cererilor de acordare a inlesnirilor la plata pentru anul 2011 este 31 martie.
             Termenul limita de executare a lucrarilor si incheiere a procesului verbal este 01 decembrie.


             In cazul lucrarilor de reparatii pentru spatiile comune, reprezentarea propietarilor privind depunerea cererilor, semnarea procesului verbal la finalizarea lucrarilor poate fi facuta de o persoana imputernicita de catre acestia ( administrator sau presedinte).
             Imputernicirea, in original, precum si situatia propietarilor care au contribuit la realizarea lucrarilor se constituie anexe la procesul verbal.

Departament Relatii Mass-Media
#######

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii