Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administrarea serviciilor de apa – canalizare in dezbaterea cetatenilor din Cernavoda

ro

28 Apr, 2009 20:07 728 Marime text

28 aprilie 2009

Comunicat de presa

· Administrarea serviciilor de apa – canalizare in dezbaterea cetatenilor din Cernavoda

Primaria orasului Cernavoda organizeaza miercuri 29 aprilie, orele 17.00, in sala Casei de cultura, o dezbatere publica ce are ca tema administrarea serviciilor de apa – canalizare din oras. Dezbaterea are ca scop informarea cetatenilor  privind   aderarea Consiliului Local la Asociatia de dezvoltare intercomunitara si delegarea serviciului public de apa si canalizare unui operator regional.

Consiliul local a aprobat prin HCL nr. 26 din 2 martie 2009 –Acordul de aderare la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă – Canalizare – Constanţa. Aceasta este  singura soluţie pentru ca oraşul Cernavoda să se dezvolte din punct de vederea al infrastructurii de apă – canalizare şi sa continue furnizarea serviciilor de apă – canalizare către cetăţeni.
Pentru a putea accesa fonduri pentru reabilitarea reţelei existente şi  extinderea ei în tot oraşul,  trebuie să facem parte dintr-o astfel de asociaţie care agreează un operator regional. In judeţul Constanţa, singurul operator al serviciilor de apă – canalizare este RAJA – operator de stat, cu  o experienţă de foarte mulţi ani şi faţă de alte judeţe, cu un grad de încasare foarte bun. In judeţul Constanţa, toate comunele, oraşele şi municipiile sunt membre ale ADI, declara primarul orasului, d-na Mariana Mircea.

In aceasta perioada, Primaria a desfasurat un sondaj de opinie in randul cetatenilor din oras cu privire la calitatea serviciului de apa – canalizare si la modalitatile prin care acesta  poate fi modernizat.  Rezultatele sondajului vor fi facute cunoscute miercuri seara in cadrul dezbaterii publice.

Biroul de presa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii