Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:34 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul Cultural Multietnic, Filiala Tulcea a U.D.T.T.M.R.

ro

18 Apr, 2011 17:27 1217 Marime text

Sâmbătă, 16 aprilie, ora 11, la Centrul Cultural Multietnic, Filiala Tulcea a U.D.T.T.M.R. şi 8 filiale ale Organizaţiei de femei a U.D.T.T.M.R. (Constanţa, Medgidia, Valu lui Traian, Tuzla, Eforie Sud, Agigea, Ovidiu şi Cumpăna) s-au întrecut în prepararea celor mai apetisante şi mai pretenţioase preparate tradiţionale tătăreşti la o expoziţie de artă culinară din cadrul unui eveniment ce a avut ca temă ,,Rolul femeii tătare în cultură şi tradiţie".

Delicioasele mâncăruri, produse de patiserie şi cofetărie pregătite cu migală de gospodinele tătăroaice au încântat iremediabial audienţa, bucurându-se de un succes deosebit mai ales şuberecul, imam bayîldî, katlama, kobete, kuwîrma, tatar aşî, kurabiye tulumba, baclavaua, plăcintele cu dovleac, brânză sau nuci.

Printre cele 100 doamne prezente la manifestare, invitaţii de onoare au fost deputatul U.D.T.T.M.R. Aledin Amet şi primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, care a ţinut să-şi exprime respectul pentru modelul cultural interetnic dobrogean, pentru zestrea culturală şi spirituală extraordinară moştenită de cele 14 minorităţi naţionale din localitate: ,,Sunt deosebit de onorat şi mândru că sunt primarul unei comunităţi atât de diverse şi de frumoase. Municipiul Tulcea este binecuvântat de Dumnezeu prin prezenţa unui număr atât de mare de minorităţi."

Au fost de asemenea invitate: corul de femei ,,Narenler" din Tulcea, ansamblul de dansuri tradiţionale tătăreşti ,,Karasu" din Medgidia, precum şi reprezentante ale comunităţilor turce, germane, ucrainene şi a ruşilor lipoveni din Tulcea, din partea cărora a vorbit doamna consilier Veronica Ivanov: ,,Înainte de Postul Paştelui, în ,,Săptămâna brânzei", femeile din comunitatea ruşilor lipoveni din Tulcea au organizat şi ele o expoziţie de artă culinară după modelul celor realizate de femeile din comunitatea tătară, ale căror activităţi sunt întotdeauna o adevărată inspiraţie. Deşi femeile joacă un rol deosebit de important în cadrul comunităţii ruşilor lipoveni din Tulcea, ele încă nu au o organizaţie, aşa că felicit încă o dată Organizaţia de femei a U.D.T.T.M.R. pentru efortul de a realiza activităţi atât de numeroase şi calitative, promovând astfel cu succes rolul femeii tătare în cultură şi tradiţie."

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii