Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Ziua Medgidiei

ro

02 Sep, 2013 19:10 881 Marime text
  Ziua de 2 septembrie 2013 este o zi plină de activităţi la Medgidia, reprezentând data la care s-au împlinit 157 de ani de la prima atestare oficială a localităţii. Evenimentul a fost deschis oficial în sunet de fanfară cu arborarea drapelelor României, Uniunii Europene şi al Medgidiei.

„Astăzi se implinesc 157 de ani de când oraşul nostru a primit numele de Medgidia. Pentru cei care Medgidia înseamnă acasă, le doresc să se bucure de această zi de sărbătoare şi să fie pe mai departe aceiaşi oameni care iubesc acest oraş, şi pentru care această aşezare înseamnă locul lor de suflet” a afirmat plină de emoţie Luminiţa Vlădescu, viceprimarul municipiului Medgidia.

Printre cei prezenţi la deschiderea oficială a evenimentului s-au numărat șefi ai instituţiilor publice din localitate precum şi oaspeţi din Oraşul Căuşeni - Republica Moldova, delegaţie formată din consilieri locali şi condusă de Grigore Repeşciuc, primarul oraşului Căuşeni. Municipiul Medgidia găzduieşte această delegaţie până pe data de 05 septembrie, întrucât miercuri 04 septembrie 2013, la orele 18.00 , în Sala de Sedinţe a Consiliului Local Medgidia se va semna înţelegerea de cooperare între cele două localităţi. Legăturile dintre Municipiul Medgidia şi Oraşul Căuşeni există deja prin parteneriatul dintre Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia şi Liceul Mihai Eminescu din Căuşeni, şi protocolul dintre Direcţia de Sănătate din localitatea din Moldova şi Spitalul Municipal Medgidia.

Aşadar putem spune că stabilirea unei înţelegeri de cooperare, nu poate fi decât în beneficiul locuitorilor celor două localităţi şi al autorităţilor publice care îi reprezintă.
Ziua va continua cu un eveniment deosebit de important pentru Medgidia, şi anume prima ediţie a competiţiei „Cupa României la navomodele, machete – clasele C1- C7”. Evenimentul este organizat Federaţia Română de Modelism în parteneriat cu Primăria Municipiului Medgidia şi Clubul Elevilor din Medgidia. La competiţie participă atât seniori cât şi juniori din ţară care vor expune machete din toate cele 7 clase de concurs. Machetele vor fi evaluate şi jurizate de 5 arbitri ai Federaţiei Române de Modelism. Expoziţia este deschisă publicului zilnic în intervalul orar 08 – 20.00, începand de astăzi, orele 16.00, când va avea loc deschiderea competiţiei, până sâmbătă, 07 septembrie 2013, la Restaurant “Tanţa şi Costel” .

  O alta activitate întreprinsă de Primăria Municipiului Medgidia pentru marcarea zilei de 2 septembrie, este seminarul „ Medgidienii despre Medgidia sub semnul limbii române de Ziua Medgidiei” , organizat în parteneriat cu Grupul de Presă şi Initiativă Civică . Acest seminar va marca atât Ziua Limbii Române , sărbătorită la data de 31 august , cât şi Ziua Medgidiei, prin alocuţiunile invitaţilor, dintre care amintim: Corneliu Leu - scriitor, Constantin Miu –profesor, Adrian Ilie, scriitor. Din public vor face parte cetăţeni de onoare ai oraşului, consilieri locali, directori ai instituţiilor de invăţământ, profesori de limba şi literatura română.
 
  02 septembrie 2013
Compartiment Relaţii Publice şi Presă
  Primăria Municipiului Medgidia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii