Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul tinerilor din Cernavoda fata in fata cu Consiliul senior din Cernavoda 24.11.2008

ro

24 Nov, 2008 20:05 959 Marime text

Primaria si Consiliul local Cernavoda organizeaza astazi ceremonia de investire a Consiliului Local al Tinerilor din Cernavoda. Intr-un cadru oficial, astazi vor fi prezentati cei 13 consilieri - elevi ai celor doua licee cernavodene, viceprimarul si primarul tinerilor alesi de asemenea, din randul elevilor de liceu. In fata Consiliului Local si al colegilor din licee, cei 15 tineri care formeaza Consiliul Tinerilor din Cernavoda vor depune juramantul.

Initiativa formarii si sustinerii unui Consiliu al Tinerilor in Cernavoda, a apartinut d-nei primar Mariana Mircea. Alegerile s-au desfasurat intr-un mod democratic, ceea ce inseamna ca tinerii din Cernavoda isi doresc sa invete democratia participativa si sa se implice in actiunile comunitatii, alaturi de administratia locala. Consiliul tinerilor este format din 13 elevi din cele doua licee, numarul de consilieri din fiecare liceu fiind stabilit in functie de numarul de elevi care invata in fiecare liceu. Lupta pentru functia de primar al tinerilor a fost destul de stransa, candidatii avand ragaz de o saptamana pentru a-si face cunscute proiectele in randul colegilor. In urma alegerilor, Mihai Teodor Grosu elev in clasa a XI-a al Grupului Scolara Industrial Energetic a fost ales primar al tinerilor iar Nicolae Dinu elev al Liceului teoretic Anghel Salugny - viceprimar al tinerilor.

Dupa ceremonia de investire, Consilierii locali ai orasului Cernavoda ii vor invita pe tinerii consilieri sa participe la sedinta ordinara a consiliului local din aceasta luna, care va incepe  la ora 17.00. Pe ordinea de zi se afla mai multe proiecte initiate de primarul orasului, d-na Mariana Mircea. Printre acestea amintim proiectele de hotarari privind aprobarea participarii orasului Cernavoda in proiectul Reabilitare cartier de locuinte - zona Prund printr-un proiect integrat de regenerare urbana, programul Electrificare 2007 - 2009 prin proiectul Alimentare cu energie electrica de joasa tensiune, zona lotizare cartier Cochirleni. Alte proiecte mai sunt : proiect privind infiintarea sectiei sportive de arte martiale in cadrul Clubului sportiv Axiopolis, proiect privind avizarea planului de scolarizare la invatamantul primar si gimnazial, proiect privind aprobarea PUZ - amenajare zona Faleza.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii