Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Edilul Mangaliei să rbă toreş te un an de mandat!

ro

02 Jul, 2013 20:13 845 Marime text
Primarul oraş ului Mangalia, Cristian Radu a a organizat o conferinţ ă de presă în care a prezentat rezultatele dar ş i prioritaţ iile sale, cu ocazia implinirii primului an din mandatul electoral. Acesta a fost însoţ it de Senatorul Nicolae Moga ş i de că tre membrii Consiliului Local.
  Încă de la preluarea mandatului, Cristian Radu ş i-a propus finalizarea demersurilor pentru introducerea gazelor naturale în Mangalia. Astfel, în august 2012, s-a decis rezilierea contractului cu fosta societate de termoficare, Callatis Therm ş i s-a votat pentru un preţ mai mic al gigacaloriei, respectiv de la 600 de lei, până la 295 de lei.
  Contractul cu partea bulgară este parafat, iar reţ eaua de conducte a fost montată pe strazile oraş ului, datorită unei investiţ ii din partea firmei Transgaz.
  Astfel, cu sprijinul firmei Goldterm, locuitorii Mangaliei vor putea beneficia începând din data de 15 septembrie, de reducerea costurilor la încă lzire.
  O altă prioritate pe care a indeplinit-o primarul Mangaliei iarna trecută a fost ajutarea persoanelor cu venit net lunar/familie de până la 750 de lei, care au primit câte 2 tone de lemn de foc, cei cu venit între 750 de lei ş i 1000 de lei au primit câte o tonă de lemne, iar persoanele singure cu venituri până în 1600 de lei, cate o tonă de lemne.
  Un alt proiect important al municipalită ţ ii este construirea a 84 de locuinţ e destinate tinerilor pe un teren de 8400 mp.
  Primarul Cristian Radu a declarat că doreş te să revigoreze turismul atât din Mangalia, cât ş i din staţ iunile din sudul litorarului, încât să apară ş i pe harta turistică a lumii. Pentru ca acest lucru să fie realizabil, s-au format comisii de specialitate pe fiecare staţ iune ş i odata identificată ş i rezolvată problema fiecarei zone, municipalitatea doreş te parteneriate echitabile cu hotelierii ş i agenţ ii implicaţ i în turism.
De asemenea, o problemă economică o constituie comerţ ul stradal în staţ iuni. Pentru o mai bună colectare a impozitelor ş i taxelor pe durata sezonului ş i pentru respectarea normelor impuse de Consiliul Local, se fac demersuri pentru creş terea gradului de colectare a taxelor ş i impozitelor la nivel local.
  Evenimentele sociale ocupă un rol important în dezvoltarea turismului din oraş .Astfel, va fi amenajată o zonă pe cordonul staţ iunilor Saturn-Venus, pentru organizarea de spectacole ş i concerte în aer liber. Locaţ ia se numeş te Black Sea Arena, poate gazdui 70.000 de oameni ş i are una dintre cele mai mari scene din sud-estul Europei.
  Evenimentul mult aş teptat de vara aceasta va fi Liberty Parade, pe data de 13-14 iulie .Acesta va fi urmat de concertul postului de radio Europa FM, iar în aceeaş i perioadă va avea loc un spectacol aviatic la care vor participa piloţ i acrobaţ i de prestigiu la nivel mondial.
Festivalul Callatis se va organiza în intervalul 22-25 august, eveniment la care Primă ria Mangalia este partener.
Pentru pasionaţ ii de maş ini, ”Mangalia Drift Grand Prix” este un eveniment organizat pe toată durata verii.
 Edilul ş i-a propus ca în urmatorii trei ani oraş ul Mangalia să se dezvolte la nivel naţ ional, să fie considerat o prioritate ş i un model pentru economia românească ş i să ofere locuitorilor un trai de viaţ ă mai bun.
Roxana Ţ IPARU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii