Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:23 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In atentia contribuabililor persoane fizice care au domiciliul in orasul Eforie

ro

06 Jan, 2010 18:36 1423 Marime text

În atenţia contribuabililor persoane fizice care au domiciliul în oraşul Eforie

Vâ aducem la cunoştinţâ câ, în conformitate cu prevederile Hotârârii Consiliului Local Eforie nr. 243/18.11.2009 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2010, în anul 2010 au fost instituite unele facilitâţi fiscale pentru urmatoarele categorii de persoane:
- Minorii, moştenitori ai unor imobile, aflaţi sub tutelâ, plasament familial sau încredinţare;
- Persoanele care într-un an beneficiazâ numai de indemnizaţie de şomaj şi/sau ajutor social, alocaţie de sprijin;
- Persoanele singure pensionate pentru limita de vârstâ care aparţin unor familii cu venituri mici, care se încadreazâ în prevederile Legii nr. 416/2001 şi care gospodâresc proprietatea deţinutâ la adresa de domiciliu;
- Persoanele pensionate pentru limitâ de vârstâ sau caz de boalâ care au pensii al câror nivel se situeazâ sub salariul minim brut pe ţarâ;
- Persoanele singure care, temporar, nu au capacitate de muncâ, din cauza stârii de sânatate, a câror îndemnizaţie se situeazâ sub nivelul salariului minim brut pe ţarâ.
Persoanele fizice enumerate mai sus beneficiazâ de urmâtoarele facilitâţi fiscale:
- scutirea de la plata impozitului pe clâdiri şi a impozitului pe teren în procent de 100% în cazul unor venituri nete totale pe proprietate mai mici de limita stabilitâ pentru venitul minim garantat, conform Legii nr. 416/2001, ajutorul social sau alocaţia de sprijin;
- reducerea cu 50% a impozitului pe clâdire şi a impozitului pe teren în cazul unor venituri totale pe proprietate situate între nivelul venitului minim garantat, conform Legii nr. 416/2001, ajutorul social sau alocaţia de sprijin şi salariul minim brut pe ţarâ.
De facilitâţile fiscale de scutire sau reducere la plata impozitului pe clâdiri şi a impozitului pe teren beneficiazâ persoanele fizice solicitante, începând cu data de întâi a lunii urmâtoare aprobârii cererii, cu condiţia achitârii debitelor restante pe anii anteriori şi a majorârilor de întâriziere aferente.
Pentru plata cu anticipatie a tuturor obligatiilor catre bugetul local pânâ la data de 31 martie 2010, pentru toate persoanele fizice se acorda o bonificaţie de 3 % la impozitul pe clâdiri, impozitul pe teren şi impozitul asupra mijloacelor de transport.
Pentru infomaţii suplimentare vâ rugâm sâ consultaţi pagina de web a
Primâriei Eforie – www.primariaeforie.ro sau sâ ne contactaţi la numerele de telefon 0241 748 281, 0241 741 226.

PRIMAR
Ion Ovidiu BRǍILOIU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii