Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:41 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Infiintarea Asociatiilor de proprietari in Cernavoda 15.01.2009

ro

15 Jan, 2009 18:06 959 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ de la Primăria Cernavodă

Infiintarea Asociatiilor de proprietari in Cernavoda - prioritate pentru administratia locala

Unul dintre proiectele in curs de derulare ale administratiei locale din Cernavoda,  este infiintarea asociatiilor de proprietari. Pentru aceasta, Primarul orasului, Mariana Mircea a dispus mai multe masuri de realizare a acestui proiect, intr-un timp cat mai scurt.

De aceea in aceasta luna, Primaria in colaborare cu Uniunea Asociatiilor de proprietari Constanta vor organiza un curs pentru pregatirea administratorilor de imobile.

Cursul va fi suportat de catre Primarie si vor putea participa  20 de persoane. Pana in prezent s-au inscris 43 de persoane, de aceea, Primaria  va face o preselectie. Concurentii vor trebui sa aiba cunostinte privind  infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si de contabilitate. De asemenea, concurentii vor trebui sa treaca un test de personalitate si sa faca dovada unui cazier juridic curat. Cursul de pregatire se va desfasura pe perioada a 2 saptamani si va fi sustinut de specialisti in probleme juridice, tehnice si financiare. La sfarsitul perioadei de pregatire, absolventii vor primi certificat de absolvire in baza caruia, Primaria va elibera un atestat de administrator de imobile.

Intre timp, personalul din cadrul Compartimentului Asociatii de proprietari din cadrul Primariei, va incepe informarea si consilierea cetatenilor - locuitori ai blocurilor din Cernavoda si sprijinirea acestora in constituirea asociatiilor de proprietari.

Prin infiintarea asociatiilor de proprietari se va imbunatati relatia dintre proprietari si furnizorii de  servicii( apa - canalizare; termie),  blocul se va administra si gestiona mai bine, locuitorii isi vor putea moderniza si reabilita termic blocul in care locuiesc,  prin participarea la Programul National de Reabilitare Termica finantat de Guvern.

Biroul de presa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii