Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:44 02 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ion Ovidiu Brăiloiu - Solicit o analiză de urgenţă a problemei plajelor şi propun trecerea acestora în administrarea autorităţilor locale

ro

09 May, 2012 00:12 947 Marime text

Primarul oraşului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu, a acuzat astazi într-o conferinţă de presă faptul că plajele sunt nepregătite pentru sezonul estival şi că problemele sunt aceleaşi în fiecare an, fără ca instituţiile responsabile de administrarea plajelor să dea semne că sunt capabile să rezolve dificultăţile reclamate de turişti şi hotelieri.

„Pe parcursul săptămânii trecute şi ieri am făcut inspecţii pe toate sectoarele de plajă din Eforie Nord şi Eforie Sud. Fac acest lucru în fiecare an la început de sezon, pentru că oraşul Eforie trăieşte, în principal, din turism şi este în interesul nostru să asigurăm cele mai bune condiţii pentru turişti. Am constatat însă că plajele sunt din nou nepregătite pentru sezon. Apar aceleaşi probleme ca în fiecare an şi este clar că nu există nici capacitate şi voinţa necesare pentru rezolvarea acestor probleme", a declarat primarul Ion Ovidiu Brăiloiu, care a arătat că în fiecare an se primesc la primărie mii de plângeri de la turişti, iar majoritatea reclamă mizeria de pe plajă, furturile, comerţul ilegal şi faptul că nu există condiţii civilizate.

De asemenea, primarul Ion Ovidiu Brăiloiu a transmis două mesaje către cei care sunt responsabili de administrarea plajelor: „în primul rând, pentru administratorii plajelor şi pentru firmele care au închiriat sau subînchiriat sectoare de plajă: nu vă jucaţi şi nu vă bateţi joc de veniturile a câteva mii de familii din Eforie, care trăiesc din turism. Le garantez celor care administrează plajele că voi avea toleranţă zero la orice abatere şi la orice acţiune care va prejudicia turismul din Eforie.", a menţionat primarul.

„În al doilea rând, fac un apel la Guvernul USL, care tocmai a fost instalat, să analizeze în cel mai scurt timp problema plajelor şi să ia decizia normală, care trebuia luată de foarte mult timp: transmiterea plajelor în administrarea autorităţilor locale. În calitate de primar al oraşului Eforie, sunt total nemulţumit de faptul că plajele sunt închiriate şi subînchiriate unor agenţi economici total străini de litoral, care nu se pricep la această activitate, care ajungă prin nepriceperea lor turiştii de pe litoral şi care nici măcar nu plătesc taxe la bugetul local. Este inadmisibil ca hotelurile din Eforie, şi mă refer mai ales la unităţile mari, care aduc mii de turişti în Eforie, să nu poată avea un sector de plajă, pentru că vin alte firme din afară, care câştigă în mod inexplicabil plajele", a arătat declarat Ion Ovidiu Brăiloiu.

08.05.2012

Biroul de presa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii