Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:17 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marcela Avram, inspector superior în cadrul SPAS Cumpăna este ”CEL MAI BUN ASISTENT SOCIAL ÎN DOMENIUL COMBATERII DISCRIMINĂRII/MINORITĂŢI”

ro

15 Mar, 2016 12:07 2823 Marime text
Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România (CNASR) a organizat a-III-a ediţie a ”Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială”, luni, 14 ianuarie 2016, la Bucureşti, singurul eveniment naţional ce recompensează performanţa celor care lucrează în acest domeniu. La eveniment au participat finaliştii celor 18 categorii, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale şi neguvernamentale, ai autorităţilor locale, precum şi jurnalişti implicaţi în campanii sociale la nivel central şi local.

”Cei mai buni români”, aşa cum au fost numiţi participanţii de către Andreea Marin, care a fost gazda ediţiilor anterioare ale Galei, s-au înscris - sau au fost înscrişi de către cei ce cred în munca lor – între 11 ianuarie şi 31 ianuarie (ora 16:00) la http://gala.cnasr.ro/. Juriul a desemnat finaliştii pe data de 6 martie, iar luni 14 martie, câştigătorii au fost premiaţi în cadrul Galei Naţionale ce s-a desfăşurat la Ateneul Român.
Doamna Marcela Avram, inspector superior în cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială Cumpăna, a obţinut Premiul "Asistentul social în domeniul combaterii discriminării/minorităţi. Primăria comunei Cumpăna a fost reprezentată la acest eveniment de către doamna primar ec. Mariana Gâju, însoţită de către doamnele inspector Zamfir Simona, Avram Marcela, Bumb Cristina, Sporea Maria şi Stoica Florina.
Andreea Marin a fost din nou pro bono alături de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali, evenimentul bucurându-se de recitalul de excepţie al lui Alexandru Tomescu şi a sa vioară Stradivarius. Pe scena Ateneului au mai urcat Proconsul şi actriţa Daniela Nane.

Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială este primul eveniment organizat în 2016 de Colegiul National al Asistenţilor Sociali din România ca parte a unei campanii nationale prin care se urmăreşte punerea în valoare a profesiei de asistent social. CNASR a organizat în 2015 o serie de dezbateri publice cu actorii politici, reprezentanţii sindicatelor, ai societăţii civile şi ai mass media, precum şi o serie de studii la nivel naţional prin care a prezentat o imagine exactă a situaţiei sistemului social românesc şi a beneficiarilor - persoane cu dizabilitati, copii instituţionalizaţi, vârstnici, minorităţi, persoane abuzate. Fiecare demers public a prezentat de asemenea măsuri concrete şi fără costuri suplimentare prin care se poate îmbunătăţi statutul asistenţilor sociali şi a sutelor de mii de beneficiari, odată cu clarificarea cadrului legislativ.
Resursele financiare necesare există deja în bugetul autorităţilor centrale şi locale, precum şi cadrul legislativ general ce trebuie nuanţat. Toate studiile şi rapoartele internaţionale şi cele realizate în România arată clar că s-a ajuns într-un punct mai critic decât oricând, atât din punctul de vedere al numărului celor care au nevoie de asistenţă socială, cât şi din al celor care fac o meserie din a-i ajuta pe cei în nevoie. Tot ce trebuie să facem este să conştientizăm că lucrurile se pot schimba în bine dacă se vrea acest lucru la nivelul decidenţilor”, a spus Doru Buzducea, preşedintele CNASR la lansarea înscrierilor pentru Gala Asistenţilor Sociali, ediţia 2016.

Anul acesta au fost înregistrate 1027 de nominalizări, iar în urma verificărilor au fost validate 959 de nominalizari.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii