Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:28 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parc nou pentru locuitorii din Cernavoda - 24.03.2009

ro

24 Mar, 2009 17:12 691 Marime text

24 martie 2009

Comunicat de presa

· Parc nou pentru locuitorii din Cernavoda

Primaria orasului Cernavoda a demarat procedurile pentru realizarea proiectului de reabilitare si extindere a Parcului central din localitate. Procesul de extindere va suporta o ameliorare din punct de vedere arhitectural  astfel incat spatiul sa devina o zona de odihna si relaxare pentru cernavodenii de toate varstele.
Lucrarile prevazute in proiect sunt in primul rand lucrari de amenajare a terenului prin degajarea acestuia de vegetatia necorespunzatoare, deseuri,  demolarea constructiilor inutile. Urmeaza  adaosul  de pamant vegetal si pregatirea terenului pentru plantarile noi cu arbori, arbusti, flori perene, liane si gazon.  Pentru intretinerea corespunzatoare a spatiilor verzi va fi realizata si o instalatie de udare. Mai sunt proiectate lucrari de realizare alei cu dale ornamentale din beton si borduri de calitate, montare mobilier urban ( banci din lemn tropical, jardiniere pentru flori, copertine cu banci si mese pentru jocuri statice, cosuri de gunoi) . Copiilor li se va amenaja un loc de joaca modern cu leagane, balansoare si tobogane. De asemenea, va mai fi construita si o scena din lemn pe fundatie de beton pe care vor putea fi sustinute spectacole in aer liber de catre artistii Casei de cultura din localitate sau alti artisti.
Parcul va schimba fata orasului si in special a centrului si va deveni un loc de petrecere a timpului liber pentru locuitorii orasului. Proiectul face parte din Programul national de imbunatatire a calitatii mediului si are valoarea de 800.000 de lei, dintre care 500.000 de lei alocati de  Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile – Administratia Fondului pentru Mediu si 300.000 de lei  alocati de la bugetul local.

Biroul de presa 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii