Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Cernavoda a demarat un proiect privind constructia de locuinte tip Campus

ro

09 Jun, 2009 16:25 1200 Marime text

9 iunie 2009

Comunicat de presa

Primaria orasului Cernavoda organizeaza in aceasta dupa amiaza o intalnire privind constructia de locuinte prin credit ipotecar in oras. La intalnire au fost invitati sa participe toti cei care au solicitat locuinte prin credit ipotecar dar si reprezentanti ai bancilor din oras care isi vor expune oferta de credite ipotecare.

Primaria orasului a demarat un proiect privind constructia de locuinte tip Campus, similare cu cele construite de Societatea Nuclearelectrica pentru specialiştii centralei nucleare.  Ansamblul de locuinte propus se va construi  in zona de nord a orasului, pe o suprafata de cca. 7 ha,  la iesirea spre localitatea Seimeni, in perimetrul delimitat de strazile R.Iordachescu - T.Stravru - I.D.Chirescu - DJ 223.
Cartierul de locuinte  va fi alcatuit din circa 20 de blocuri   cu regim de inaltime  parter si etaj, avand fiecare 10 – 12 apartamente. Se preconizeaza obtinerea a maxim 240 unitati locative, respectiv apartamente de 2 camere.

Cartierul va fi prevazut  cu parcaje auto, locuri de joaca si platforme gospodaresti, spatii verzi cu amenajari si dotari edilitare precum si mobilier urban  conform normativelor in vigoare. Aleile pietonale vor fi dimensionate corespunzator, se vor amenaja dalaje si platforme pentru accesul  locatarilor. Zona de locuinte va beneficia de racorduri de alimentare cu energie electrica, telefonie, alimentare cu apa si canalizare, retea de termoficare.

Cei prezenti la intalnire vor putea sa vada cum va arata zona propusa pentru constructia de locuinte, cum arata un bloc, cum este compartimentat un apartament, vor afla despre costurile ce implica achizitionarea unui astfel de apartament si in functie de posibilitatile materiale ale fiecaruia vor putea sa  opteze pentru un credit ipotecar.
De asemenea, vor avea ocazia sa adreseze intrebari privind termenele de incepere si finalizare a constructiilor, criteriile privind acordarea acestor tipuri de locuinte.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii