Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:23 09 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Eforie a intocmit un raport al perimetrelor de spatii verzi din oras

ro

13 May, 2009 19:30 840 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

Urmare adresei Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa privind realizarea Fişei judeţului, Primăria Eforie a întocmit un raport al perimetrelor de spaţii verzi din oraş.
Potrivit legilor europene, autorităţile publice locale au obligaţia de a asigura, din terenul intravilan, o suprafaţă de spaţiu verde de minimum 20 de metri pătraţi pe cap de locuitor până pe 31 decembrie 2010 şi de minimum 26 de metri pătraţi pe cap de locuitor până pe 31 decembrie 2013.
Potrivit măsurătorilor efectuate în teren, în Eforie sunt îndeplinite condiţiile europene, chiar depăşindu-se norma impusă.
Administraţia Publică Locală a continuat însă programul privind mediul atât prin extinderea celor existente cât şi prin amenajarea unor noi parcuri şi spaţii verzi în apropierea caselor şi blocurilor ce se construiesc în Eforie Nord şi Eforie Sud.
Întrucât primarul oraşului, Ion Ovidiu Brailoiu, a dispus realizarea unui amplu program de plantare de copaci şi flori, anul trecut, Primăria a achiziţionat o serie de specii de arbori şi arbuşti atât pentru înlocuirea speciilor îmbătrânite, cât şi pentru îmbunătăţirea aspectului oraşului.
Situaţia privind suprafeţele de spaţii verzi reabilitate sau nou create în 2008 se prezintă astfel:
- suprafeţele existente se întind pe 20 ha
- numărul arborilor plantaţi în 2008 – 300 bucăţi
Scuaruri, conform inventarului public domeniului public: Eforie Sud - 2400 mp; Eforie Nord - aproximativ 55.000 mp.    
Referitor la respectarea O.U.G. nr.114 din 2007 privind protecţia mediului, suprafaţa de spaţiu verde pe cap de locuitor, pe raza oraşului Eforie este în prezent de 26 mp. 
„Pentru fiecare construcţie ce urmează a se ridica, proprietarii vor avea obligaţia să rezerve o suprafaţă de teren în vederea amenajării unor spaţii verzi. Măsurile adoptate de Administraţia Locală au drept obiectiv conservarea şi protejarea mediului înconjurator“  a declarat primarul oraşului Eforie, Ion Ovidiu Brăiloiu.

Alte realizări ale Autorităţii locale pe probleme de mediu:
- Reabilitarea parcurilor din Eforie Sud, din zona Teatrul de Vară, Cazino, Parcul Ion Movilă şi a celor din Eforie Nord - Covasna şi din zonele Gară şi Teatrul de Vară;
- tot în cursul anului trecut, în cadrul acţiunii „Eco Eforie“, echipele de muncitori de la spaţii verzi au plantat nu mai puţin de 3.000 de tufe de trandafiri şi arbori, printre care tei, platani, corcoduşi roşii şi mesteceni. Au fost sădite flori şi plantaţi arbori pe străzile oraşului, precum şi în spaţiile special amenajate din intersecţii.
Pentru reîmprospătarea spaţiilor verzi, Administraţia Publică Locală plantează în acest an peste 50.000 de flori (petunii, crăiţe, gazania, panseluţe, lalele).


BIROUL DE PRESĂ AL PRIMĂRIEI EFORIE

13.05.2009

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii