Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:30 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reteaua de termoficare din Cernavoda se extinde - 26.01.2009

ro

26 Jan, 2009 21:52 1026 Marime text

ORAŞUL CERNAVODA
Str.Ovidiu nr.11, cod 905200           
Tel. (004) 0241 238 030; 238 433 Judetul Constanta, România           
Fax: (00 4) 0241 239 578
www.primaria-cernavoda.ro   e-mail: primaria@cernavoda.ro

26 ianuarie 2009

Comunicat de presa

· Reteaua de termoficare din Cernavoda se extinde

Primarul Oraşului Cernavodă, Mariana Mircea s-a întâlnit zilele trecute cu reprezentanţii  Centralei Nucleare şi au discutat prioritatile privind  extinderea retelei  de termoficare din oras. Astfel, au fost propuse spre realizare în acest an, 4 din cele 7 puncte termice propuse. Două dintre punctele termice care se vor realiza in acest an sunt în zone in care se va extinde si reteaua de canalizare iar lucrările vor fi cuplate cu prelungirea instalaţiilor la agentul termic.  Celelalte două puncte termice se vor construi in două cartiere cu case, ai căror locuitori au solicitat în mod expres în ultimii ani extinderea termoficării.
Centrala Nucleară  s-a oferit să suporte costurile de proiectare pentru extinderea circuitului primar şi secundar în cele 4 cartiere şi, împreună cu administraţia locală, să susţină finanţarea acestora în anul 2009. Costurile estimate de noi, se ridică la suma aproximativă de 8 milioane de lei. Este important ca toti locuitorii orasului sa aiba acces la reteaua de termoficare, sa beneficieze de servicii de calitate la preturi scazute, declară  primarul oraşului Mariana Mircea.
În altă ordine de idei, în ceea ce priveşte taxa locală de poluare şi risc aprobată prin hotărâre a Consiliului Local Cernavodă, şi care a fost contestată în instanţă de către prefectul Constantei, Dănuţ Culeţu, d-na primar Mariana Mircea spune că Primăria Cernavodă  va avea câştig de cauză .“Motivaţiile pentru care prefectul a recurs la acest gest nu stau deloc în picioare. Vom avea cu siguranta cîştig de cauză”, spune primarul orasului.
Cuantumul taxei locale de poluare şi risc a fost stabilit la valoarea de 70. 301. 000 lei, reprezentand 3.500 lei/locuitor, în total oraşul Cernavodă având 20.086 de locuitori. Suma încasată din taxă va reprezenta venit la bugetul local, iar din sumele colectate se vor finanţa,  programe şi proiecte de protecţie a mediului, dar şi gestionarea riscului prin analize  pentru locuitori, investiţii în calitatea apei, refacerea infrastructurii, mărirea spaţiilor verzi pe cap de locuitor, educaţie şi informare.

Biroul de presa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii