Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sedinta Consiliului Local Cernavoda

ro

28 Jul, 2009 17:12 903 Marime text

28 iulie 2009
Comunicat de presa

· Sedinta Consiliului Local Cernavoda

Primarul orasului Cernavoda d-na Mariana Mircea a convocat astazi consilierii locali in cadrul sedintei ordinare din aceasta luna. Pe ordinea de zi a sedintei se afla 15 proiecte de hotarari de interes pentru comunitate.
Unul dintre aceste proiecte se refera la rectificarea listei de investitii si a bugetului pentru anul in curs in vederea realizarii de lucrari de reabilitare si amenajare a unor unitati de invatamant din oras, respectiv gradinitele 2,3,4 si 5, cresele 1 si 2, scolile 1, 2 si 4.
Proiectul de hotarare privind aprobarea caietului de sarcini in vederea inchirierii, prin licitatie publica a unor spatii din Pietele Trust si Columbia in vederea desfasurarii activitatii unor cabinete medicale, reprezinta un alt punct aflat pe ordinea de zi a sedintei.
Proiectul a fost initiat de primarul orasului, in urma solicitarilor multiple sosite din partea cetatenilor care locuiesc in aceste zone si pentru care deplasarea la spital este greoaie. Prin caietul de sarcini, ofertantilor li se va impune  sa presteze activitati de recoltare probe biologice, acordarea de prim ajutor si tratamente de urgenta ( injectii, perfuzii, pansamente, sutura), masurarea tensiunii arteriale, greutatii corporale si glicemiei, EKG. Ei vor trebui de asemenea sa doteze spatiile cu mobilier specific si aparatura si echipamentele necesare. Pretul de pornire la licitatie este de 1,11 lei/mp/luna.

In aceeasi sedinta va mai fi prezentat si raportul Politiei Comunitare pe primul semestru al anului in curs. Cu un efectiv de 44 de agenti comunitari, Politia Comunitara s-a axat pe prevenirea actelor antisociale, asigurarea ordinii si linistii publice, prevenirea incalcarii normelor legale privind curatenia orasului, precum si a altor fapte stabilite prin legi si hotarari ale Consiliului Local. Astfel, in aceasta perioada agentii comunitari au aplicat 588 de sanctiuni contraventionale in valoare de 68.335 lei, 362 de avertismente scrise, au solutionat 99 de sesizari si reclamatii scrise si 287 telefonice, au asigurat masurile de ordine necesare desfasurarii diverselor evenimente, competitii sportive, actiuni sociale si au avut o buna colaborare cu celelalte institutii care asigura ordinea si linistea publica.

Alte puncte pe ordinea de zi a sedintei mai sunt aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului Local,  aprobarea atestarii apartenentei la patrimonial privat al orasului a unei suprafete de teren, aprobarea acordarii premiului Nunta de aur cuplurilor care au implinit sau urmeaza sa implineasca 50 de ani de casatorie in anul 2009.
Biroul de presa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii