Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situatia locurilor de miuca la Cernavoda - 11.02.2009

ro

12 Feb, 2009 18:39 900 Marime text

ORAŞUL CERNAVODA
Str.Ovidiu nr.11, cod 905200            T
el. (004) 0241 238 030; 238 433 Judetul Constanta, România           
Fax: (00 4) 0241 239 578
www.primaria-cernavoda.ro  
e-mail: primaria@cernavoda.ro

11 februarie 2009

Comunicat de presa
Primarul orasului Cernavoda s-a intalnit ieri seara cu reprezentantii firmelor din oras, reprezentantii AJOFM si directorii liceelor din oras.  Scopul intalnirii a fost cunoasterea situatiei actuale privind cererea si oferta de locuri de munca in orasul Cernavoda, ce le rezerva viitorul, firmelor din oras si stabilirea unor modalitati de colaborare permanenta intre administratia locala pe de o parte si agentii economici, AJOFM pe de alta parte.
Primarul orasului a subliniat in deschiderea intalnirii ca isi doreste  formarea unui punct de vedere in ceea ce priveste starea economica si sociala a orasului in anul 2009 iar colaborarea cu firmele din oras  sa contribuie la dezvoltarea orasului si asigurarea de locuri de munca locuitorilor.

 In  continuare, a fost prezentata situatia cererilor de locuri de munca aflate in baza de date a Primariei – Compartimentul Reorientare Forta de munca, la data de 10.02.2009. S-a constatat ca exista 275 de persoane in cautare de locuri de munca, persoane  cu diverse meserii si specializari. Cele mai multe cereri vin din partea persoanelor necalificate si a persoanelor cu calificarile  de operator calculatoare, technician, contabil. Primarul Mariana Mircea  a specificat ca se primesc in continuare cereri la Primarie iar  firmele si institutiile care fac angajari pot solicita accesarea bazei de date.
Invitatilor  le-a fost  prezentat  si Planul de investitii 2009, ce cuprinde lucrarile ce sunt propuse a se realiza din fondurile obtinute in urma incasarii Taxei de poluare si risc si lucrarile propuse a se realiza din alte fonduri ale bugetului local . D-na primar a precizat ca Taxa de poluare si risc reprezinta o “ gura de aer “ pentru majoritatea firmelor contractoare de pe platforma CNE, cel putin 2 ani pana la deschiderea U3 si U4.
Participantii la intalnire, reprezentanti ai firmelor cu diverse domenii de activitate din Cernavoda, au fost rugati sa prezinte starea  societatii pe care o reprezinta din punct de vedere al numarului de angajati ( concedieri / angajari), perspectivele de dezvoltare ale firmei pe anul in curs si  in ce masura activitatea  firmei  depinde de unitatile U3 si U4. Ei s-au aratat nemultumiti de calitatea calificarii fortei de munca, de faptul ca nu exista specialisti si propun gasirea de solutii pentru incurajarea tinerilor sa se califice in meseriile care se cer pe piata muncii.
In finalul intalnirii, primarul orasului a propus firmelor o colaborare permanenta care sa contribuie la  dezvoltarea orasului si asigurarea de locuri de munca locuitorilor Astfel, Primaria va asigura societatilor publicarea gratuita a anunturilor de interes public, posibilitatea accesarii bazei de date cu persoanele aflate in cautarea unui loc de munca si informatii privind lucrarile de investitii derulate de catre administratia locala. Primarul orasului  a propus firmelor sa furnizeze lista persoanelor disponibilizate, cu docmiciliul in Cernavoda, sa anunte locurile de munca disponibile in unitate si sa se implice in  proiectele si actiunile care contribuie la dezvoltarea orasului.
De asemenea, s-a stabilit ca la inceputul lunii aprilie sa se organizeze o intalnire  cu tema educarea si pregatirea tinerilor  din Cernavoda. La intalnire vor fi invitati si reprezentanti ai Inspecoratului scolar Judetean si  se vor purta discutii  privind infiintarea in cadrul liceelor din oras a unor clase speciale pentru domeniul nuclear, dar nu numai,   marirea perioadei de practica si efectuarea practicii  in CNE.
Biroul de presa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii