Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:15 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daciana Sârbu propune Comisiei Europene masuri pentru protejarea copiilor de publicitatea agresiva la alimentele nesănătoase

ro

19 May, 2015 11:56 1766 Marime text
Copiii sunt o ținta ușoara si devin adesea victime ale campaniilor agresive de publicitate la alimentele nesănătoase; restrângerea sau chiar interzicerea acestor campanii direcționate către cei mici sunt masuri care pot contribui la combaterea obezității infantile, afirma Daciana Sârbu intr-o scrisoare adresata Comisarului european pentru Sănătate.
“Eforturile care se fac in prezent pentru restrângerea promovării către copii a alimentelor nesănătoase nu au impact, pentru ca se bazează pe auto-reglementare si participare voluntara a companiilor. Obezitatea in rândul copiilor este o criza grava cu care ne confruntam in prezent si de aceea avem nevoie de reguli obligatorii”, arata eurodeputata in apelul sau.
Daciana Sarbu solicita “acțiuni decisive” in aceasta privința pentru imbunatatirea sanatatii copiilor din Uniunea Europeana si ii propune comisarului pentru Sănătate si o soluție in acest sens: definirea clara a unor criterii nutriționale pe care alimentele trebuie sa le îndeplinească pentru a avea dreptul sa fie promovate către copii. Ca baza științifica pentru definirea acestor criterii, Daciana Sarbu susține modelul profilurilor nutriționale lansat recent de specialiștii Organizației Mondiale a Sanatatii (OMS).
Alimentele ar urma sa fie promovate către copii numai daca respecta anumite praguri nutriționale (in ce privește cantitatile de zahar si grăsimi conținute, de exemplu), in acest fel publicitatea facondu-se in mod responsabil, iar parintii putând sa identifice mult mai ușor produsele nesănătoase.
Eurodeputata, care este si vicepreședinta a comisiei de Sanatate a Parlamentului European, subliniază ca In acest fel, s-ar limita publicitatea agresiva la alimentele nesănătoase si presiunea sa asupra copiilor, ajutându-i pe aceștia sa adopte stiluri de viața mai sănătoase, care s-ar prelungi ulterior si in viața de adult.
Modelul a fost realizat de experții OMS special pentru a permite restrângerea promovării alimentelor nesănătoase in rândul copiilor si lansarea sa a fost salutata de organizații prestigioase din domeniul sanatatii, precum  European Heart Network, World Cancer Research Fund International, International Diabetes Federation Europe, European Public Health Association, European Chronic Disease Alliance, World Obesity Federation.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii