Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:10 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbatere teme de interes economic

ro

22 Oct, 2009 20:25 2008 Marime text

22.10.2009
Comunicat de Presă
În data de 20 octombrie 2009 a avut loc la Bucureşti, în complexul hotelier Rin Grand Hotel, întălnirea pe teme de dezbatere în cadrul Departamentului de Turism, Mediu de Afaceri şi IMM a PSD cu participarea responsabililor şi preşedinţilor  Ligii Tinerilor Intreprinzători Social Democraţi(LTISD)din tară. În cadrul întâlnirii au fost dezbătute teme de interes economic precum şi proiecte de iniţiative legislative propuse de Liga Tinerilor Intreprinzători Social Democraţi. La acest eveniment, judeţul Constanţa a fost reprezentat de Preşedintele LTISD Constanţa, George Vişan precum si de vicepreşedintele TSD Constanţa, Marius Chiriac, lucrările fiind prezidate de Robert Negoiţă, Preşedintele LTISD.
„Am considerat important să aduc în discuţie probleme de interes economic, dar şi social care nu fac decât să sprijine mediul de afaceri din România,  cum ar fi un proiect naţional de locuinţe ieftine pentru tineri, unde metrul pătrat va costa 550 de euro, apartamentul fiind complet mobilat. De asemenea, am propus  şi  înfiinţarea unei Agentii de Achiziţionare a Produselor Agricole pentru a combate specula şi umilirea producătorilor agricoli.  Am prezentat, de asemenea, propuneri legislative privind efectuarea stagiaturii în parcuri industriale a tinerilor absolvenţi de studii superioare, prin oferirea de facilităţi angajatorilor,   precum şi o altă iniţiativă legislativă privind regândirea criteriilor de calificare în obţinerea fondurilor europene în contextul crizei economice”,  a declarat George Vişan, Preşedintele LTISD Constanţa.
La rândul său, Marius Chiriac a ţinut să precizeze că pentru o eventuală strategie în vederea stimulării turismului în România, ar fi benefică o lege prin care taxa pe valuare adăugată să fie redusă de la 19% la 9% pentru pachetul turistic oferit(cazare şi masă). De asemenea, o eventuală fuzionare a Ministerului Tineretului şi Sportului cu Ministerul Turismului ar crea un mediu de dezvoltare favorabil, dar şi o reducere substanţială a cheltuielilor aparatului administrativ central.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii