Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:38 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grup senatorial PSD+PC - Legea pensiilor - 15.04.2010

ro

15 Apr, 2010 15:36 1281 Marime text

Senatorii PSD au obţinut majorarea punctului de pensie la 45%

În şedinţa de ieri, 14.04.2010, a Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială senatorii PSD au obţinut adoptarea amendamentului privind valoare punctului de pensie de 45% din salariul mediu brut pe economie, din cadrul proiectului Legii privind sistemul unitar de pensii publice.

Grupul senatorial PSD+PC a susţinut aproximativ 100 de amendamente, printre care, cele mai importante, făceau referire la valoarea punctului de pensie, vârsta de pensionare, pensionarea anticipată, pensia de invaliditate, pensiile speciale şi neretroactivitatea legii. Din păcate pentru pensionari, această categorie socială atât de greu încercată în ultima vreme, singurul amendament aprobat a fost cel care priveşte valoare punctului de pensie.

Tot în cadrul şedinţei, au fost respinse şi articolele privind recalcularea pensiilor.

Valoare punctului de pensie de 45% din salariul mediu brut pe economie este o iniţiativă a PSD din Legea 250/2007, în condiţiile în care legea actuală prevedea doar 39,9%. De asemenea, acest amendament a fost şi trebuie să rămână un punct esenţial şi definitoriu al politicii PSD în domeniul pensiilor.

Mai mult, PSD consideră că actuala formă a Legii privind sistemul unitar de pensii publice este una neconstituţională.

În vederea reconsiderării proiectului de Lege a pensiilor, senatorii PSD vor susţine în Plen toate amendamentele respinse ieri în comisie.

Biroul de Comunicare al Grupului Senatorial PSD+PC

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii