Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:04 28 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propunere legislativa privind completatarea Legii nr. 143

ro

10 Feb, 2010 20:35 1061 Marime text

Deputatii au adoptat, marti, 9 februarie, un proiect de lege care prevede interzicerea comercializarii, punerii in vanzare, distribuirii si livrarii produselor etnobotanice din plante, extracte sau combinatii din plante cu efect halucinogen sau euforic. Proiectul, initiat de un grup de deputati, stabileste ca punerea in vanzare, distribuirea si livrarea unor astfel de produse sunt interzise si se pedepsesc cu inchisoare de la sase luni la trei ani.

Propunerea legislativa, initiata de catre deputatii PSD Ileana Cristina Dumitrache, Cristian Dumitrescu, Florin Iordache, Costica Macaleti, Mugurel Surupaceanu si Tudor Ciuhodaru (independent) a fost adoptata si de Senat, iar Camera Deputatilor este for decizional.

Este vorba despre o propunere legislativa cu referire la completarea Legii nr.143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu modificarile si completarile ulterioare, prin introducerea unui nou articol, articolul 8.
Modificarea adusa legii 143/2000 privind combaterea traficului si consumului illicit de droguri cu sanctionarea comercializarii, vanzarii, punerii in vanzare, distribuirii, livrarii, cumpararii produselor etnobotanice din plante, extracte sau combinatii din plate cu efect halucinogen sau euforic aduce un cadru de normalitate pentru ca: inlatura efectele negative provocate de consumul unor astfel de plate care in anumite doze si combinatii pot dauna grav organismului, sistemul medical de urgenta suporta costuri considerabile pentru tratarea acestor pacienti, limiteaza impactul social al acestor substante deoarece momentan ele sunt disponibile oricarei actegorii de varste, un astfel de consummator poate avea o conduita infractionala prin lipsa discernamantului.
 Guvernul a decis, printr-o ordonanta de urgenta, sa interzica produsele si substantele etnobotanice. Ordonanta se refera la 36 de astfel de plante halucinogene al caror consum a crescut foarte mult mai ales in randul tinerilor. Magazinele care le au pe stoc sunt obligate sa le distruga imediat. Decizia vine dupa ce in ultimul timp consumul acestor plante a crescut foarte mult, mai ales in randul tinerilor. Saptamana trecuta, un tanar din Bucuresti a murit dupa ce a consumat plante halucinogene de la "magazinul de vise".

Cristina Dumitrache : “Modificarea acestei legi era absolut necesara avand in vedere ca in ultimul timp consumul acestor produse etnobotanice a crescut foarte mult, mai ales in randul tinerilor si tot mai multi dintre consumatori au ajuns la spitale in stare grava.”

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii