Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:34 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bransament ilegal

ro

26 Aug, 2009 20:50 1373 Marime text

bransament.jpgÎn ciuda controalelor şi a sancţiunilor mai mult decât usturătoare, care uneori ajung chiar şi la zeci de mii de lei, ba mai mult în unele cazuri, SC RAJA SA a înaintat către instituţiile competente plângeri penale, există totuşi, abonaţi care continuă prin diverse metode să se sustragă de la plata apei potabile. Un exemplu de acest gen, a fost descoperit astăzi, în zona centrală a oraşului Constanţa, în urma unei acţiuni de rutină a echipelor de control SC RAJA SA Constanţa.

În cursul zilei, în jurul orei 10,30, reprezentanţii Corpului de Control se aflau într-o campanie de verificare a abonaţilor din zona centrală a oraşului, de pe strada George Enescu.  Aproape de intersecţia cu bulevardul Mamaia, la numărul 50, s-a ridicat un bloc cu demisol, parter şi şase etaje. Clădirea nou construită, conform plăcuţei afişate cu autorizaţia de construcţie, aparţine firmei Imperial Group SRL. Ajunsă în faţa imobilului, echipa de control a solicitat muncitorilor de pe şantier să prezinte contractul de prestări servicii de furnizare apă potabilă şi canalizare încheiat cu RAJA. Surpriză! Luaţi la întrebări cei aflaţi la faţa locului au început să dea din colţ în colţ. În urma verificărilor efectuate în baza de date a societăţii, s-a stabilit că pentru imobilul ridicat pe strada George Enescu nr. 50, nu există avize şi nici contract cu RAJA.

În scurt timp, la faţa locului şi-a făcut apariţia Muşu Adam, care a declarat că este fiul proprietarului clădirii. Pus în faţa echipelor de control Muşu Adam a recunoscut că pentru imobilul aflat în construcţie, nu există contract încheiat cu RAJA Constanţa pentru furnizarea apei potabile. În plus, Muşu Adam a recunoscut că lucrarea de branşare s-a făcut în regie proprie, fără a avea avizele necesare eliberate de RAJA. Toate aceste declaraţii au fost consemnate şi în procesul verbal de constatare încheiat la faţa locului de către reprezentanţii RAJA, proces verbal care a fost semnat şi de către Muşu Adam. Practic, Muşu Adam a recunoscut că imobilul aflat în construcţie se alimentează cu apă potabilă printr-un branşament ilegal, executat fără acordul RAJA.

În aceste condiţii, echipele SC RAJA SA Constanţa au desfiinţat  din stradă, branşamentul ilegal prin intermediul căruia se fura apa potabilă.

În plus, pentru că reprezentanţii societăţii Imperial Group SRL au intervenit pe reţeaua de alimentare cu apă fără avizul RAJA, dar şi pentru faptul că cu bună ştiinţă au furat practic apa potabilă, aceştia se vor alege cu plângeri penale pentru furt şi înşelăciune, conform Codului penal.

Purtător de cuvânt
Irina Oprea

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii