Campania "Apa este viață" a luat startul
Campania "Apa este viață" a luat startulÎncepând de astăzi, SC RAJA SA Constanța a demarat campania „Apa este viață", campanie organizată în parteneriat cu unitățile de învățământ constănțene, în cadrul programului „Scoala Altfel". Cu această ocazie, aproape 500 de elevi de la mai multe unități de învățământ din municipiul Constanța vizitează, pe parcursul săptămânii 2 - 6 aprilie, sediul central RAJA Constanta, dar și câteva din obiectivele cele mai importante ale societății, cum ar fi stația de pompare Călărași și Stația de Epurare Constanța Nord. Totodată, întâlnirile de la sediul central vor reprezenta un prilej, prin care elevii de liceu, dar și școlarii claselor a III-a și a IV-a, vor putea viziona filme legate de activitatea companiei, dar și despre pericolul pe care îl reprezintă diminuarea resurselor de apă. În cadrul acestor întâlniri, discuțiile se axează pe calitatea apei potabile furnizate, calitate strâns legată de protecția surselor de apă. În acest sens, participanții la campanie primesc pliante și broșuri privind activitatea stațiilor de epurare operate de RAJA Constanța, stații ce asigură conformarea apelor uzate deversate în emisar.
Având în vedere că anul acesta Ziua Mondială a Apei s-a desfășurat sub sloganul "Lumea este Însetată pentru că Nouă ne este Foame", campania "Apa este viață" reliefează încă o dată legătura dintre apă și siguranța alimentelor. Asigurarea accesului la apă duce implicit și la asigurarea accesului la hrană. Protejarea surselor de apă și asigurarea unei ape de calitate înseamnă și o hrană de mai bună calitate. În acest context, programul demarat astăzi urmărește conștientizarea generației viitoare asupra necesității păstrării surselor de apă și păstrarea acestora prin raționalizarea consumurilor și evitarea unor acțiuni antropice de poluare a acestora.
Unitățile școlare partenere în acest proiect sunt: Liceul Lucian Blaga, Liceul Internațional de Informatică, Liceul Tehnologic Virgil Madgearu, Școala nr. 12 - B. P. Hașdeu, Școala nr. 30 - Gheorghe Țițeica și Școala nr.8. Elevii acestor unități de învățământ vor ajunge la RAJA Constanța pe parcursul întregii săptămâni. Astăzi, cei aproximativ 60 de elevi de clasele a X-a și a XI-a de la Liceul Tehnologic Virgil Madgearu au vizitat Stația de Pompare Călărași, stație ce asigură alimentarea cu apă la nivelul municipiului Constanța. Liceenii s-a arătat interesați în special de echipamentele de tratare a apei cu ultraviolete. Iradierea cu raze ultraviolete este o metodă sigură pentru dezinfecţia apei ce nu foloseşte adaosuri chimice şi implicit nu afectează mediul înconjurător. În urma tratării cu raze ultavilolete, proprietăţile fizice şi chimice ale apei nu se schimbă, dar se reuşeşte eliminarea tuturor componentelor bacterilogice, motiv pentru care metoda este folosită cu succes în numeroase ţări atât pentru tratarea apei potabile cât şi a celei uzate, dar şi în industria alimentară şi farmeceutică.
Biroul de presă
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp