Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat RAJA - Joi, 05 Mai 2011

ro

05 May, 2011 23:38 906 Marime text

Astăzi, 05 mai 2011, SC RAJA SA Constanţa a găzduit o nouă etapă a proiectului „Apa este viaţă", proiect în care sunt implicate mai multe unităţi de învăţământ din întregul judeţ Constanţa. Campania desfășurată de SC RAJA SA Constanța împreună cu Asociația Eurodobrogea are drept scop educația comunității locale în general și a copiilor în special, în spiritul conservării și protecției resurselor de apă, a colaborării, a sprijinului reciproc și a respectului față de resursele mediului înconjurător. În cursul zilei de astăzi, elevii de clasele I si a II-a de la Școala generală nr. 28 - Dan Barbilian implicaţi în această etapă a proiectului, etapă denumită "Să protejăm rezervele locale de apă", au vizitat sediul central al societății și stația de pompare apă potabilă Călărași, stație ce asigură alimentarea cu apă la peste jumătate din orașul Constanța.

Reprezentanţii SC RAJA SA Constanţa, parteneri încă de la debut ai proiectului „Apa este viaţă", au invitat copiii să urmărească un scurt film din care au aflat cum ajunge apa la robinet şi ce se întâmplă cu ea după ce o folosim, precum şi un istoric al sistemelor moderne de alimentare cu apă din oraşul Constanţa. De departe, însă, momentele care au suscitat interesul copiilor au fost vizitele la Staţia de pompare Călăraşi, unde li s-a explicat traseul apei din sursele de adâncime până la robinet și cel mai moderni sistem de tratare a apei, cel cu ultraviolete. Drept răsplată pentru interesul lor, toţi elevii participanţi la această etapă a proiectului au primit daruri din partea reprezentanţilor SC RAJA SA Constanţa.

Proiectul „Apa este viaţă" a demarat în luna septembrie 2010 şi presupune implicarea cât mai multor copii şi tineri în programe de educare ecologică, pentru a conştientiza importanţa rezervelor de apă de la nivelul întregii planete şi pentru a-i educa în sensul economisirii acestei bogăţii naturale.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii