Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:31 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat RAJA - Joi, 31 Martie 2011

ro

31 Mar, 2011 17:36 1261 Marime text
vizita1_re.jpgAstăzi, 31 martie 2011, SC RAJA SA Constanţa a găzduit o nouă etapă a proiectului „Apa este viaţă", proiect în care sunt implicate mai multe unităţi de învăţământ din întregul judeţ Constanţa. Elevi de clasele a doua şi a treia de la Liceul „Lucian Blaga" şi Şcoala generală nr. 8 implicaţi în acest proiect şi-au prezentat lucrările realizate pe teme ecologice, picturi, machete, desene, al căror mesaj comun a fost apa şi nevoia de a conserva această bogăţie naturală de care încă dispunem. De asemenea, elevii au prezentat o scurtă scenetă, intitulată „Apa, aurul albastru al planetei", prin care au vrut să atragă atenţia asupra numeroaselor moduri în care putem salva planeta şi resursele de apă.

vizita2_re.jpgDe cealaltă parte, reprezentanţii SC RAJA SA Constanţa, parteneri încă de la debut ai proiectului „Apa este viaţă", au invitat copiii să urmărească un scurt film din care au aflat cum ajunge apa la robinet şi ce se întâmplă cu ea după ce o folosim, precum şi un istoric al sistemelor moderne de alimentare cu apă din oraşul Constanţa. De departe, însă, momentele care au suscitat interesul copiilor au fost vizitele la Staţia de pompare Călăraşi, unde li s-a explicat traseul apei din sursele de adâncime până la robinet, şi la Staţia de epurare Constanţa Nord.

vizita_re.jpgLa ultima oprire, elevii au putut observa ce se întâmplă cu reziduurile extrase din apa uzată, precum şi procesul prin care apa este curăţată. Drept răsplată pentru efortul lor, toţi elevii participanţi la această etapă a proiectului au primit daruri din partea reprezentanţilor SC RAJA SA Constanţa.

Proiectul „Apa este viaţă" a demarat în luna septembrie 2010 şi presupune implicarea cât mai multor copii şi tineri în programe de educare ecologică, pentru a conştientiza importanţa rezervelor de apă de la nivelul întregii planete şi pentru a-i educa în sensul economisirii acestei bogăţii naturale.

Biroul de presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii