Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat RAJA - Miercuri, 14 Septembrie 2011

ro

14 Sep, 2011 23:09 1191 Marime text

pompa_buna.jpgLa ora actuală, SC RAJA SA Constanța asigură alimentarea orașului Cernavodă cu apă din Dunăre. Datorită situaţiei hidrologice a Dunării, în sensul scăderii nivelului apei sub cotele normale, astăzi înregistrându-se cel mai mic nivel din ultimii cinci ani, SC RAJA SA Constanța a luat toate măsurile necesare ca alimentarea cu apă a populației să nu fie afectată. De fapt, ca în fiecare an când apare acest fenomen, societatea noastră a montat în zona sursei de captare situată la Km 300, un ponton plutitor dotat cu pompele aferente. Practic, această instalație va asigura necesarul de debit pentru alimentarea cu apă în condiții optime și normale a orașului, în eventualitatea în care nivelul Dunării ar scădea sub nivelul sursei de captare.

În această situație, investiția pe care societatea noastră urmează să o facă, în sensul alimentării orașului Cernavodă cu apă din sursele de subteran de la Medgidia, este cu atât mai importantă.

sursa_captare_cernavoda_buna.jpgProiectul, prins în Programul Operațional Sectorial de Mediu - "Reabilitarea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în regiunea Constanța-Ialomița", prevede realizarea unei conducte magistrale de aducțiune, pe o lungime de 19,8 km, de la sursele de subteran din Medgidia și până la stația de tratare apă potabilă Dealu Vifor din Cernavodă. Licitația pentru lucrările de execuție urmează să fie lansată în această perioadă, proiectul având ca termen de finalizare luna decembrie a anului 2013. Odată cu terminarea acestui ambițios program pentru zona Cernavodă, locuitorii acestui oraș vor avea la robinete apă de cea mai bună calitate, extrasă din surse de subteran a căror adâncime ajunge și la peste 400 metri. Valoarea întregului proiect este de 6,82 milioane Euro, din care SC RAJA SA Constanța asigură prin cofinanțare suma de 2,14 milioane Euro, iar Consiliul Local Cernavodă - 110.000 Euro.

Reamintim, că proiectul „Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în regiunea Constanţa-Ialomiţa" finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu (POS Mediu), are ca obiective generale asigurarea conformării cu legislaţia Europeană şi cea naţională agreată între România şi UE referitoare la sectorul de mediu, fiind cel mai mare program derulat la nivel naţional pe fonduri de coeziune.

Investiţiile cuprinse în acest ambiţios proiect vor dezvolta şi moderniza infrastructura de utilităţi publice de la nivelul celor două judeţe, în 23 de localităţi. Valoarea totală a programului se ridică la peste 271 milioane de Euro, din care SC RAJA SA Constanța asigură prin cofinanțare aproape 75 milioane de Euro.

Purtător de cuvânt

Irina Oprea

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii