Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:30 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din neglijenţa și inconștiența unui constructor, Localităţile Lumina, Năvodari, Corbu, Ovidiu şi zona Midia au rămas fără apă!

ro

27 Sep, 2011 18:05 1352 Marime text

img_2149.jpgÎn cursul acestei dimineți, muncitorii societăţii subcontractoare „Apolodor Comimpex" SRL București - firma care efectuează nişte lucrări de execuția la șoseaua de centură pentru asocierea FCC Contruccion CA-Astaldi S.p.A J.V., din neglijenţă au rupt conducta de oţel cu diametrul de 1.000 mm ce alimentează localităţile Lumina, Năvodari, Corbu, Ovidiu şi zona industrială Midia. Avaria s-a produs la ieşire din localitatea Ovidiu, aproape de pod. În jurul orei 09,00, unul din muncitori ce conducea buldozerul cu numărul D67XL-230 a rupt efectiv conducta magistrală.

img_2157.jpgÎn doar câteva minute, drumul de acces, dar și cel european E60 au devenit impracticabile din cauza șuvoiului de apă. Imediat, la fața locului s-au deplasat mai multe echipe de intervenție RAJA Constanța. Pentru a se putea interveni în remedierea avariei și pentru a limita pagubele, reprezentanții RAJA au întrerupt furnizarea apei potabile pe conducta magistrală, începând cu ora 09,15 şi până în această noapte la ora 24,00. Fiind vorba de o conducta magistrală, până ce aceasta va intra din nou sub presiune va mai trece o perioadă de aproximativ 3-4 ore. În aceste condiții, toţi abonaţii din localităţile Lumina, Năvodari, Corbu, Ovidiu şi zona industrială Midia nu vor avea apă la robinete în acest interval.

img_2172.jpgConform legislaţiei în vigoare, reprezentanţii firmei constructoare trebuiau să solicite şi să obţină de la SC RAJA SA Constanţa, ca de altfel de la toți furnizorii de utilități, asistenţa tehnică pentru toată perioada executarii lucrărilor, tocmai pentru evitarea unor astfel de situaţii grave, cu repercusiuni asupra a zeci de mii de abonaţi.

Societatea subconstructoare-„Apolodor Comimpex" SRL București, dar și antreprenorul general Asocierea FCC Contruccion CA-Astaldi S.p.A J.V. nu au nici o scuză pentru ceea s-a întâmplat, mai ales în condițiile în care obligativitatea solicitării asistenței tehnice a fost trecută și în avizul general pentru lucrare.

img_2174.jpgMai mult, reprezentanții RAJA Constanța au efectuat în ultimele zile, în zona respectivă mai multe verificări și de fiecare dată i-au atenționat pe muncitori asupra necesității acordării de asistență tehnică în momentul în care demarează lucrările în perimetrul conductei magistrale. În aceste condiții, antreprenorul general al lucrării, dar și firma subcontractoare vor trebui să suporte pierderile înregistrate, dar şi costurile lucrărilor de reparaţii necesare. La faţa locului s-a întocmit un proces verbal de constatare, iar la nivelul RAJA Constanța s-a format o comisie ce va stabili exact prejudiciul creat.

Pentru că nu este pentru prima dată, când societatea Astaldi S.p.A. se face vinovată pentru avarierea unei conducte de alimentare cu apă, prin nerespectarea normativelor în vigoare, reprezentanții SC RAJA SA Constanța vor înainta către organele competente și o plângere penală pentru distrugere, conform art.217 din Codul Penal.

Ne cerem scuze faţă de consumatorii afectaţi de aceste lucrări şi îi asigurăm SC RAJA SA Constanţa va relua furnizarea apei potabile imediat ce vor fi finalizate lucrările de reparaţii.

Purtător de cuvânt

Irina Oprea

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii