Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:54 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul „Apa este viata!", la final

ro

26 Jun, 2010 00:37 1349 Marime text

cim_4824.jpgLa începutul anului, şcolile din tot judeţul primeau provocarea unui nou proiect, menit să trezească interesul cât mai multor elevi. „Apa este viaţă!" a pornit de la iniţiativa Asociaţiei Dobrogene „Grigore Sălceanu", care, cu spriijinul SC RAJA SA şi al Inspectoratului Şcolar General, a realizat proiectul, pornind de la obiectivul generic al educării comunităţii locale, în special a copiilor, în spiritul conservării şi protecţiei resurselor de apă, a colaborării, spijinului reciproc şi a respectului faţă de resursele mediului înconjurător.

Activităţile proiectului s-au desfăşurat pe durata semestrului II al anului şcolar, iar astăzi, la sediul SC RAJA SA a fost programată festivitatea de încheiere. Au răspuns invitaţiei celor de la Asociaţia Dobrogeană „Grigore Sălceanu" directorii unităţilor de învăţământ implicate, precum şi coordonatorii de proiecte. Toţi participanţii au fost menţionaţi, s-au premiat toate proiectele, urmând ca în timpul vacanţei de vară să se realizeze şi o broşură cu cele mai interesante proiecte realizate de elevi.

Elevii din cele 22 de unităţi de învăţământ implicate în proiectul „Apa este viaţă!" au realizat prezentări ample legate de istoria epurării apei; rolul apei pentru menţinerea unui mediu sănătos; s-a monitorizat consumul de apă atât în şcoli, dar şi cel propriu, al fiecărui elev participant la proiect. Deosebit de interesante au fost lucrările de artă prezentate în cadrul proiectului, toate având drept temă comună apa, dar şi creaţiile elevilor, atât în poezie, cât şi în grafică ori pictură, toate având aceeaşi temă central.

Mulţi dintre elevii implicaţi în proiect au efectuat, pe parcursul semestrului II, vizite la staţiile de epurare din judeţ, vizite care au drept scop documentarea pentru realizarea propriilor lor modele de staţii. Unii s-au folosit numai de materiale reciclabile în realizarea machetelor, alţii au apelat la tehnici complicate şi şi-au imaginat propriul lor concept de curăţare a apelor uzate.

Purtător de cuvânt
Irina Oprea

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii