Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAJA asemnat finanţarea pentru POS-ul de Mediu

ro

23 Nov, 2010 00:26 1277 Marime text
cim_3972.jpgÎn cursul acestei zile, reprezentanţii SC RAJA SA Constanţa şi cei ai Ministerului Mediului şi Pădurilor au semnat la sediul ministerului cotractul de finanţare pentru Programul Operaţional Sectorial de Mediu din regiunea Constanţa - Ialomiţa. La eveniment pe lângă, conducerea SC RAJA SA Constanţa şi ministrul László Borbély a participat şi primul ministru Emil Boc.

Prin intermediul acestui ambiţios program se vor realiza reabiltarea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare din regiunea Constanţa - Ialomiţa.

cim_4091.jpgPrintre investiţiile acestui program se numără şi: extinderea reţelei de canalizare cu 301 km şi reabilitarea a 24 km; dotarea a 20 de aglomerări cu sistem de colectare şi epurare a apei uzate; extinderea conductelor de descărcare cu 54 de km şi reabilitarea a 7 km din reţeaua aflată în folosinţă; construirea a 6 Staţii de Epurare şi prevederea treptei terţiare pentru alte 3 staţii de epurare aflate în exploatare; construirea a 40 de Staţii de Pompare apă uzată precum şi reabilitarea a 7 Staţii de Pompare din cele existente; reabilitarea a 34 km conducte de aducţiune apă potabilă şi extinderea cu 34 km a celor existente; extinderea reţelelor de distribuţie a apei potabile cu 91 km şi reabilitarea a 106 km şi reabilitarea Staţiei de Tratare PALAS Constanţa.

cim_4287.jpgValoarea totală a proiectului fără TVA se ridică la 821.094.918 lei, aproximativ 192 milioane de Euro, din care SC RAJA SA Constanţa vine cu o cofinanţare de 22,2 milioane de Euro. Suma cofinanţată de SC RAJA SA Constanţa va fi asigurată printr-un împrumut de la BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare), contractul de împrumut urmând să fie semnat în următoarele zile. Deşi reprezentanţii BERD manifestă o reţinere extremă în ceea ce priveşte finanţarea unor societăţi comerciale, totuşi cei de la Banca Europeană au apreciat activitatea SC RAJA SA Constanţa din ultimii ani şi au clasificat societea noastră în rândul celor mai moderne şi stabile companii de la nivel european. În acest context, şi condiţiile de acordare a creditului sunt cele mai ajantajoase de pe piaţa financiar-bancară.

Purtător de cuvânt

Irina Oprea

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii