Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:14 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RAJA Constanţa - Joi, 16 Septembrie 2010

ro

16 Sep, 2010 22:32 1137 Marime text

Ieri după-amiază, în urma unei avarii la conducta de transport păcură de la Oil Terminal către CET PALAS, la intersecţia bulevardului Aurel Vlaicu şi Strada Vârful cu Dor, câteva tone de păcură s-au scurs în sistemul de canalizare din zonă.

Produsul petrolier au ajuns în staţia de pompare SP0 - Poarta 6 (staţia a fost practic inundată de hidrocarburi) şi de aici, la staţia de epurare Constanţa Sud, la nivelul celor două locaţii înregistrându-se pagube însemnate. Încercând să limiteze efectele poluării la nivelul staţiei de epurare, reprezentanţii RAJA Constanţa au scos din funcţiune încă de ieri seară staţia de pompare SP0 (din punct de vedere tehnologic staţia nu mai funcţiona la capacitatea optimă din cauza hidrocarburilor deversate), iar produsul petrolier a fost deversat controlat în Portul Constanţa, la nivelul danelor 34 şi 63. În aceste locaţii, s-au montat baraje plutitoare pentru limitarea irizaţiilor de produse petroliere, iar în cursul zilei de astăzi s-a acţionat cu navele Depol aparţinând Oil Terminal.

În urma cercetărilor efectuate împreună cu reprezentanţii Direcţiei Apelor Dobrogea-Litoral, se va stabili cantitatea de produs petrolier scursă. Având în vedere faptul că sistemul de canalizare poluat se întinde pe o lungime de peste 3 kilometri, dar şi faptul că cele două staţii de pompare şi epurare au fost inundate de hidrocarburi, specialiştii estimează că au fost deversate cantităţi apreciabile de păcură.

La ora actulă se lucrează intens pentru depoluarea şi ecologizarea celor două staţii RAJA Constanţa şi a acvatoriului portuar, danele 34 şi 63.

Respectând principiul european „Poluatorul plăteşte", toate aceste acţiuni, dar şi materialele absorbante necesare, vor fi suportate financiar de către CET Palas.

Purtător de cuvânt

Irina Oprea

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • DIMA DUMITRU 18 Dec, 2010 18:21 gasim numai stiri vechituri!mai interesant ar fi si citirea facturilor online ca la romtelecom! de ce sa nu afle mai multi locatari ce datorii are la raja georgescu catalina? Administrator bl.E4AB? TEBUIE SA AFLAM NUMAI ATUNCI CAND SANTEM IN PRAG DE DEBRANSARE?