Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:48 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Boeuf Bourguignon

ro

11 Apr, 2012 00:00 1863 Marime text

boeuf.jpgEste o cunoscuta reteta frantuzeasca care are la baza carne de vita preparata in vin rosu si garnisita cu legume, ciuperci, usturoi.

Ingrediente

130 gr bacon taiat fasii
800 gr carne vitel/porc taiata cubulete
4 linguri faina
2 cepe mari
2 morcovi mari
6 catei usturoi
4 1/2 cani supa vita (folositi supa de pui sau apa in lipsa)
de 1 deget in cana coniac
250 ml vin rosu sec
250 gr ciuperci intregi sau taiate in doua (in functie de marime)
1 lingura rasa cimbru
1 foaie dafin
1/2 lingura zahar brun
o lingura cu varf pasta de tomate (sau 1/2 cana bulion)
sare, piper


ulei
1 lingura unt

Portii: 6

Reteta completa pe: E-retete.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii