Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:22 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Branzoici

ro

11 Apr, 2012 00:00 4257 Marime text

branyoici.jpgCa sa completez meniul de Pasti am ales sa fac branzoici ca la bunica. Iar bonus am adaugat o noua forma pentru aluat: morisca. Arata super si tehnica poate fi folosita la diferite aluaturi, cu diferite umpluturi. Uitati-va numai la poze si vedeti ce simpatice sunt!

Ingrediente

400 gr faina alba
80 gr zahar
1/2 lingurita sare
1 pliculet drojdie uscata (8 gr)
1 plic zahar vanilat (bourbon, de la Dr Oetker am folosit)
2 oua (la temperatura camerei)
60 gr un topit
80 ml lapte (caldut)
60 ml apa (calduta)

Umplutura

300 gr branza proaspata de vaca (branza dulce)
4-5 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
1 ou mare
30 gr stafide (inmuiate in apa calduta si apoi in putin rom)
putina coaja de lamaie razuita

Pentru uns

1 galbenus
1 lingurita cu varf iaurt


1 lingura apa

Bucati: 20

Reteta completa pe: E-retete.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii