Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:11 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciorba de miel (cu bors)

ro

13 Apr, 2009 20:55 1783 Marime text

Ingrediente: 1 1/2 kg. carne de miel (cap, gat, piept, coaste, coada), 100 g. orez, 100 g. ceapa verde tocata marunt, 750 g. bors, 2 morcovi , 1 pastarnac, 1 radacina de patrunjel, 1 legatura de patrunjel verde, 2 legaturi de leustean, 1 galbenus, patru linguri de smantana, sare

Mod de preparare: Carnea se spala bine, se curata de pielite, se imparte in portii (capul ramane intreg, dar se opareste inainte) si se sareaza. Se lasa deoparte o jumatate de ora. Apoi se pune la foc intr-o oala mare, apa trebuie sa acopere bine carnea, dar in vas trebuie sa mai ramana loc pentru bors, care va fi adaugat mai incolo.

Zarzavatul (cu exceptia leusteanului si a patrunjelului verde) curatat si taiat in cubulete, se pune si el la fiert dupa un sfert de ora. Cand e aproape fiert, se introduce si orezul, spalat in mai multe ape si fiert separat. Se adauga leusteanul tocat marunt si borsul, fiert separat si spumuit; ciorba se lasa sa mai dea cateva clocote, apoi se potriveste de gust si se mai sareaza daca e cazul. Separat, intr-un castron, se bate galbenusul cu putina sare si se amesteca cu smantana si patrunjelul verde tocat marunt; cu acest amestec se drege ciorba. Se serveste numai fierbinte. Pentru cine doreste, capul mielului se poate servi separat, cu patrunjel verde tocat pe deasupra.

Sursa: http://www.pastefericit.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii