Cozonac cu nuca si cacao
Cozonac cu nuca si cacao
16 Apr, 2017 09:05
ZIUA de Constanta
6052
Marime text
Nu stiu altii cum sunt, dar mie imi place cozonacul si mananc cu placere cu orice ocazie, nu doar de sarbatori. Cu toate acestea, au crescut frumos, au umplutura din belsug si ma declar multumita de rezultat.
Pentru un meniu complet pentru masa de Paşti vă recomandăm categoria Reţe Culinare de Paşti
Ingrediente aluat
Aluat- 1 kg faina,
- 50 g drojdie (eu folosesc aceasta drojdie si nu ma poate nimeni convinge, din pacate, ca „singura drojdie produsa in Romania” este mai buna decat aceasta)
- 250 g zahar
- 500 ml lapte de 3,5% – se mai pot adauga 2-3 linguri daca aluatul este prea vartos
- 200 grame grasime (ulei si unt topit)
- 5 galbenusuri
- 1 lingurita rasa de sare
- coaja de la o lamaie, o portocala, rom, vanilie
Ingrediente crema de cozonac
- 50 g unt,
- 50 g ciocolata neagra,
- 350-400 g nuca macinata,
- 100 g zahar pudra,
- 2 linguri cacao,
- coaja rasa de lamaie,
- scortisoara,
- rom
Modul de preparare îl puteți găsi pe alinacuisine.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii