Drob de miel fara prapur, reteta pentru masa de Pasti
Drob de miel fara prapur, reteta pentru masa de Pasti
14 Apr, 2017 09:20
ZIUA de Constanta
26684
Marime text
Reteta drobului de miel este o reteta traditionala romaneasca, fiind unul dintre preparatele din miel specifice sarbatorii de Paste. Exista si in alte bucatarii traditionale preparate asemanatoare drobului de miel romanesc, cea mai cunoscuta fiind reteta de haggis scotian (este mai condimentat decat drobul nostru si este fiert in stomac de oaie, nu copt). Eu fac drobul de miel dupa reteta mamei mele, adica nu dau prin masina de tocat organele, ci le toc marunt cu cutitul. De obicei nu puneam usturoi in drob, dar dintr-o conversatie recenta avuta cu soacra mea, am aflat ca ea pune si cateva codite de usturoi verde, astfel drobul va avea un usor gust picant. A avut dreptate si pot spune ca anul acesta am facut cel mai bun drob de miel de pana acum. Multumesc mamicilor mele dragi!
Pentru un meniu complet pentru masa de Paşti vă recomandăm categoria Reţe Culinare de Paşti
Ingrediente – Drob de Miel (tava de 35×40 cm)
- 2 kg organe de miel
- 8 oua mari
- ceapa verde din belsug (cu cat e mai multa cu atat va iesi mai delicios drobul)
- codite de usturoi verde (de la vreo 4 legaturi de usturoi)
- patrunjel proaspat din belsug
- marar proaspat din belsug
- sare
- piper
- ulei
- pesmet
Modul de preparare îl puteți găsi pe lauraadamache.ro
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii