Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:43 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drob de miel fara prapur, reteta pentru masa de Pasti

ro

14 Apr, 2017 09:20 26684 Marime text


Reteta drobului de miel este o reteta traditionala romaneasca, fiind unul dintre preparatele din miel specifice sarbatorii de Paste. Exista si in alte bucatarii traditionale preparate asemanatoare drobului de miel romanesc, cea mai cunoscuta fiind reteta de haggis scotian (este mai condimentat decat drobul nostru si este fiert in stomac de oaie, nu copt). Eu fac drobul de miel dupa reteta mamei mele, adica nu dau prin masina de tocat organele, ci le toc marunt cu cutitul. De obicei nu puneam usturoi in drob, dar dintr-o conversatie recenta avuta cu soacra mea, am aflat ca ea pune si cateva codite de usturoi verde, astfel drobul va avea un usor gust picant. A avut dreptate si pot spune ca anul acesta am facut cel mai bun drob de miel de pana acum. Multumesc mamicilor mele dragi!

Pentru un meniu complet pentru masa de Paşti vă recomandăm categoria Reţe Culinare de Paşti

Ingrediente – Drob de Miel (tava de 35×40 cm)

  • 2 kg organe de miel
  • 8 oua mari
  • ceapa verde din belsug (cu cat e mai multa cu atat va iesi mai delicios drobul)
  • codite de usturoi verde (de la vreo 4 legaturi de usturoi)
  • patrunjel proaspat din belsug
  • marar proaspat din belsug
  • sare
  • piper
  • ulei
  • pesmet

Modul de preparare îl puteți găsi pe lauraadamache.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii