Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
02:11 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Friptura de miel la cuptor

ro

13 Apr, 2009 21:00 5481 Marime text

Mod de preparare: Partea cea mai buna pentru friptura este pulpa din spate (pana la muschi). Carnea neudata se parleste la flacara ca sa se arda bine firele de par.

Carnea de miel scade mult la fript, dar cu osul isi va pastra mai bine forma. Pulpa se aseaza intr-o tava sau cratita potrivita cu marimea ei, pentru a nu ramane mult loc liber in jur (sa nu se arda sosul). Se presara cu un varf de cutit de piper si un varf de cutit de boia dulce (care se intinde cu mana la suprafata) ca sa se rumeneasca frumos apoi se unge bine cu ulei sau cu untura de porc. Tava se introduce in cuptorul incins, unde se lasa circa 20 de minute, pana cand se rumeneste putin; se presara apoi cu putina sare fina si in cratita se adauga 3-4 linguri de apa (ca sa nu se arda sosul). Din cand in cand carnea se intorce, ca sa se rumenesca uniform, stropindu-se de fiecare data cu sosul din tava, care se completeaza cu apa atat cat este necesar pentru ca sa nu se arda. Dupa ce s-a rumenit putin, carnea se acopera pentru ca sa ramana mai suculenta. Se frige circa 1 1/2 ora. Cand este gata, se pun in sos 2-3 catei de usturoi, taiati felii si cu acest sos se stropeste friptura, astfel usturoiul aromeaza intens.
Se serveste cu salata de cartofi preparata cu ceapa verde, cu salata verde sau cu cartofi prajiti. Cartofii se pot praji chiar in grasimea in care s-a fript carnea.

Sursa: http://www.pastefericit.com/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii