Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:33 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 500 de proiecte inscrise pe platforma de CSR a Grupului Rompetrol

ro

15 Jun, 2010 17:36 1119 Marime text

15 Iunie 2010                                                             

Peste 500 de proiecte înscrise pe platforma de CSR a Grupului Rompetrol  - www.impreunapentrufiecare.ro

Grupul Rompetrol a încheiat cu succes perioada de depunere a aplicaţiilor în cadrul programului naţional de responsabilitate socială „Împreună pentru fiecare” 2010. Comunicarea directă cu beneficiarii locali, consilierea şi sprijinul constant acordate de echipa Rompetrol au condus la înscrierea unui număr foarte mare de proiecte -  509 dintre care 321 la categoria sănătate şi 188 la categoria protectia mediului.

Programul „Impreună pentru Fiecare” ajuns la al doilea an de existenţă, a  înregistrat o creştere de aproape 6 ori din punctul de vedere al numărului de proiecte depuse, faţă de ediţia anului trecut.

 “Ca o companie de vârf a economiei româneşti, ne propunem să fim formatori de atitudine şi spirit civic şi să schimbăm paradigma voluntariatului individual în antreprenoriat social. De aceea am ales să finanţăm proiecte concrete, care îmbunătăţesc calitatea vieţii comunităţilor şi care, în acelaşi timp,  sunt implementate de înşişi beneficiarii acestora”, a declarat Oana Năstase, Director Comunicare şi Afaceri Corporative al Grupului Rompetrol.

Perioada de înscriere în programul „Împreună pentru fiecare” a fost 09 aprilie – 13 iunie 2010, iar aplicanţii sunt ONG-uri, autorităţi locale, persoane fizice sau juridice.  Activităţile propuse pentru proiectele din sfera sănatate sunt: reabilitarea şi dotarea unităţilor care asigură servicii medicale şi activităţi de sănătate publică auxiliare, iar în cazul proiectelor de protecţie a mediului: conservarea şi menţinerea/ îmbunătăţirea condiţiilor de mediu existente la nivel local prin diverse activităţi.

La evaluarea proiectelor juriul va avea în vedere motivaţia socială şi impactul local: numărul persoanelor influenţate de problema respectivă, numarul voluntarilor din comunitate care se pot implica în soluţionarea problemei, angajamentul comunităţii pentru dezvoltarea şi păstrarea rezultatelor proiectului ce face subiectul aplicaţiei. Bugetul alocat unui proiect este de maxim 50.000 RON.

Anunţarea câştigătorilor se va face pe 19 iulie, după perioada de jurizare şi evaluare în teren a proiectelor înscrise, iar perioada estimată pentru implementarea proiectelor este 02 august -29 octombrie 2010.

Grupul Rompetrol continuă şi în 2010 să se implice activ în susţinerea sectoarelor vulnerabile ale societăţii prin proiecte din domeniile sănătate, protecţia mediului, educaţie. Dintre acestea amintim parteneriatul cu Fundaţia pentru SMURD, prin care Rompetrol asigură în 2010 o cantitate lunară de 30 t combustibil Jet A1 cantitate estimată pentru operarea celor două elicoptere SMURD din Bucureşti şi Târgu Mureş, (valoarea totală a sprijinului fiind de 240,000 USD), susţinerea Galei Societăţii Civile 2010 (unde Rompetrol a fost a fost partener şi sponsor principal şi la ediţia a VIII-a), colaborarea cu Asociaţia Ovidiu Rom (ce pledează pentru programe şi materiale şcolare, uniforme, prânzuri calde gratuite pentru copiii proveniţi din familii cu venituri scăzute, aplicarea legislaţiei în domeniul educaţiei şi drepturile copilului etc.).

Despre Grupul Rompetrol:

Grupul Rompetrol este o companie petrolieră multinaţională, cu sediul în Amsterdam, Olanda, cu majoritatea operaţiunilor şi activelor în Franţa, România, Spania şi Europa de Sud-Est. Principalele activităţi ale Grupului sunt în domeniile rafinare şi marketing/vânzare de produse petroliere, dar şi în operaţiuni adiţionale - explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.
Cu operaţiuni în 12 ţări, Grupul intenţionează să devină unul dintre cele mai importante companii integrate petroliere din Europa şi să obţină o poziţie consolidată în bazinul Mării Negre şi al Mării Mediterane, pentru asigurarea unui flux constant de materie primă şi produse la standarde europene, în acord cu nevoile consumatorilor.


Despre “Energia Vine din Suflet”:

Platforma de responsabilite socială corporativă “Energia vine din suflet” include programul naţional “Împreună pentru fiecare” şi proiecte punctuale din domeniile sănătate şi protecţia mediului, cele două direcţii pe care Grupul Rompetrol a decis să le susţină.
În programul „Împreună pentru fiecare” 2009, au fost înscrise 89 proiecte (55 în domeniul sănătăţii şi 34 în domeniul mediului) şi au fost selectate pentru finanţare 16 proiecte (8 din domeniul sănătate şi 8 din sfera protecţiei mediului) in judeţele Alba, Argeş, Bucureşti, Cluj, Dolj, Hunedoara, Maramureş, Vâlcea, Satu Mare şi Suceava.
Detalii despre stadiul implementării proiectelor pot fi găsite la adresa web: www.impreunapentrufiecare.ro/blog .
Programul „Împreună pentru fiecare” porneşte din aceleaşi valori ca cele ale oamenilor din Rompetrol: „Puterea Grupului Rompetrol nu stă în tehnologie, ci în noi, oamenii care facem posibilă această evoluţie surprinzătoare. Ceea ce am făcut până acum este dovada vie a faptului ca noi, cei care producem energie, ne-am asumat o nouă dimensiune a muncii noastre: aceea de A DA SUFLET ENERGIEI”.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii