Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:34 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ai grijă pe ce doarme micuțul tău

ro

01 Nov, 2012 22:46 1369 Marime text

Deoarece pielea copiilor este foarte sensibilă acordă atenție sporită lenjeriei și articolelor pe care le pui în pătuțul lui bebe. Calitatea unei lenjerii sau a altor articole pentru copii este determinată, în primul rând, de țesăturile utilizate.

Modele imprimate sau țesute

De preferat ar fi să alegem lenjerii și accesorii cât mai simple și fără prea multe imprimeuri pentru pătuțul copilului. Dacă totuși vrem să avem o pată de culoare ar fi bine să optăm pentru imprimeurile țesute. Cum ne dăm seama dacă sunt țesute? Foarte simplu - cusătura apare pe ambele părți ale produsului.

Dacă păturica sau perna are un desen imprimat, trebuie să avem mare grijă ca acele culori să fie naturale. În general, se folosesc o varietate de cerneluri și tehnici chimice de imprimare. Mai există și varianta în care imaginea este lipită pe lenjerie. Ar fi bine să evităm astfel de produse pentru că ele pot zgâria pielea fină a copilului.

Cât de des schimbăm lenjeria pătuțului ?

Dacă vrei ca bebelușul tău să aibă o piele sănătoasă și să nu se confrunte cu eventuale probleme respiratorii, schimbă de cel puțin două ori pe săptămână lenjeria. De asemenea, ar fi bine să optezi pentru o lenjerie din bumbac 100% organic, deoarece acesta se deteriorează foarte greu, nu creează reacții alergice și nu favorizează inmulțirea acarienilor, spre deosebire de țesăturile sintetice.

În plus, pernele și pătura trebuie scuturate și aerisite zilnic pe geam pentru a îndepărta măcar o parte din microorganismele adunate. Salteaua de pat adună și ea foarte mult praf și acarieni, motiv pentru care trebuie aspirată și pulverizată cu un spray special.

Alege salopetele si sacii de dormit

Dacă este vorba de nou născuți, în pătuț nu trebuie să existe perne, cearceafuri sau pături grele. Motivul este simplu, trebuie evitat orice obiect care poate provoca asfixsierea micuțului.

Pentru un nou născut cele mai indicate sunt salopetele sau sacii de dormit din bumbac ori lână. Iar, dacă doriți să utilizați cearceaf sau paturică, copilul trebuie învelit până la subțiori, iar păturica trebuie să fie extrem de ușoară.

Produsele bio sunt mai bune pentru bebe

În primul rând, textilele bio, spre deosebire de cele convenționale nu conțin pesticide, nu au la bază bumbac modificat genetic, nu conțin pvc sau substanțe chimice. Apoi, dacă optăm pentru astfel de produse protejăm mediul.

Mai mult, produsele textile bio sunt asociate cu calitatea. Sunt moi precum cașmirul și dau voie pielii să respire, creând o senzație foarte comfortabilă copilului. Sunt în general mult mai absorbante și mai rezistente.

Recomandarea noastră

Magazinul online Napati are o nouă gamă de produse destinate îngrijirii celor mici. Disana este lider pe piața produselor organice. Toate produsele Disana sunt fabricate din fibre naturale pure, bumbac organic, lână organică sau mătase. Chiar și nasturii sau ața sunt produse naturale.

Păturica impermeabilă pentru saltea Disana, 50X70 cm este disponibilă pe www.napati.ro la prețul de 72 de ron. Păturica de la Disana protejează salteaua de umezeală și totodată garantează un somn confortabil și sănătos pentru copil. Poate fi așezată pe pat sau în orice alt loc unde stă sau doarme copilul. Este din bumbac 100% organic impermeabil dublat. Are proprietăți antibacteriene și antialergice, fiind în același timp lavabilă. Este extrem de rezinstentă la uzură putând fi spălată și la temperaturi de 90 grade Celsius.

Un alt produs recomandat pentru fetița ta este pătura cu aplicație fluturași disponibilă pe www.napati.ro la prețul de 126 ron. Într-o culoare foarte atractivă și mai ales cu o aplicație decorativă deosebit de drăguță, această pătură din lănă organică este incredibil de moale. Se poate asorta cu două pernițe cu aplicație identică.

Pe același site și din aceeași gamă găsiți și sacul de dormit din lână tricotată la prețul de 148 de ron. Acest sac de dormit Disana le conferă nou-născuților acel sentiment de protecție din burtica lui mami. Betelia înaltă, elastică, din tricot, îl prinde pe bebeluș ca într-o îmbrățișare, în timp ce sacul mare lasă spațiu pentru mișcările de voie ale piciorușelor. Cel mai bun lucru la acest sac de dormit este însă cu certitudine chiar lăna moale din care este tricotat, ce păstrează și căldura în același timp.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii