Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție acordă burse în valoare de 36.000 euro pentru mediul academic constănţean
Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție acordă burse în valoare de 36.000 euro pentru mediulBucurești, 25 aprilie 2012: Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție pune la dispoziţia mediilor academice şi de cercetare din România un fond de 36.000 euro destinaţi finanţării proiectelor de cercetare în domeniul efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman. Astfel, în urma unui concurs de proiecte desfășurat în perioada 30 martie - 31 mai vor fi desemnaţi beneficiarii burselor. Criteriile de eligibilitate, dar și mai multe detalii legate de modul de înscriere se găsesc pe site-ul oficial al Centrului de Studii pentru Bere, Sănătate și Nutriție - http://www.beresanatatenutritie.ro/. Proiectele se depun pe e-mail, la adresa: centru@beresanatatenutritie.ro.
Lansat oficial în luna martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție este o iniţiativă ce aparţine unor reprezentanţi ai mediilor universitare, medicale şi de cercetare de la noi din țară şi are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman, prin derularea de studii științifice şi diseminarea informaţiilor în rândul comunității medicale și a publicului larg.
Cu reputație de specialişti de înaltă ținută academică şi practică, membrii fondatori ai Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie și-au asumat misiunea de a informa publicul şi de a face din acest Centru un garant pentru investigarea continuă a efectelor consumului moderat de bere. Membrii fondatori sunt: Dr. Corina - Aurelia Zugravu, Lector universitar în cadrul UMF "Dr. Carol Davila", căreia îi revine şi calitatea de Preşedinte în cadrul Centrului, Dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, deţinând calitatea de Secretar General, şi Dr. Mihaela Begea, Doctor în Știinţe Inginereşti.
„Înfiinţarea Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este o iniţiativă care vine pe de o parte în întâmpinarea nevoii de informare a comunităţii medicale şi publicului larg din România, iar pe de altă parte în întâmpinarea nevoii de resurse de finanţare în domeniul cercetării de la noi din ţară, prin acordarea de burse. Astfel, îi aşteptăm cu interes pe toţi cei care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate să ne trimită proiecte de cercetare originale şi cât mai intersante pe tema efectelor consumului moderat de bere.", afirmă Corina Zugravu, președinte și membru fondator al Centrului de Studii pentru Bere, Sănătate și Nutriție.
În strânsă legătură cu obiectivul propus, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie va acorda anual burse de cercetare. Această iniţiativă a plecat de la dorinţa membrilor fondatori de a oferi baza materială tinerilor cercetători care nu dispun de fondurile necesare pentru a-şi pune în practică ideile, dar și mediilor academice care intâmpină aceeași problemă.
Bugetul total de 36.000 euro destinat burselor este pus la dispoziţie de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie cu sprijinul Asociaţiei Berarii României.
Bursele se adresează studenţilor aflaţi în an terminal la orice specializare de natură ştiinţifică sau masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi, principala condiție fiind ca aceștia să aparțină unor centre de învăţământ superior sau centre de cercetare din România. Studenţii la medicină pot aplica începând cu anul 4. Fiecare aplicant trebuie să beneficieze de un coordonator de proiect care să aparţină unei instituţii de învăţământ superior sau centru de cercetare din România şi care să fie cel puţin asistent universitar sau cercetător ştiinţific.
Centrul de Studii despre Bere Sănătate şi Nutriţie
Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este o entitate cu caracter ştiinţific rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina - Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF "Dr. Carol Davila", căreia îi revine şi calitatea de Preşedinte în cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriţie, dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, deţinând calitatea de Secretar general, şi dr. Mihaela Begea, doctor în ştiinţe inginereşti.
Infiinţat în luna decembrie a anului 2011 şi lansat oficial în data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii ştiinţifice şi diseminarea informaţiilor în domeniu în rândul comunității medicale şi a publicului larg.
Pentru a contribui activ la promovarea domeniului cercetării de la noi din țară, Centrul va finanţa anual studii de cercetare în domeniu, sub forma de burse acordate studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor sau cadrelor universitare, indiferent de vârstă
Toate detaliile privind structura şi componenţa Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie pot fi găsite la adresa: www.beresanatatenutritie.ro.
Membrii fondatori
Cornelia Aurelia Zugravu, Președinte, Doctor în Știinţe Medicale, este lector universitar în cadrul Facultății de Medicină Generală și Farmacie „Dr. Carol Davila" București şi medic primar în Nutriție și Igiena Alimentației. Activitatea sa ştiinţifică şi de cercetare s-a concretizat de-a lungul timpului în cinci volume de specialitate şi în peste 100 de articole şi studii publicate.
Alin Popescu, Secretar General, este absolvent al Facultăţii de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Dr. Carol Davila" Bucureşti (promoţia 2000) și este în prezent medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie. Este dublu licenţiat în chimie - fizică (1997) şi psiho-sociologie (2003), iar de peste 7 ani colaborează cu F.R. Rugby, fiind şi lector al Academiei Române de Rugby, din 2004 până în prezent.
Mihaela Begea este Doctor în Știinţe Inginereşti, asbolventă a Universităţii din Galaţi, Facultatea de Industrii Alimentare şi Tehnica Piscicola, în prezent fiind cercetãtor ştiintific gradul I în cadrul ICA Research&Development. Este autor sau coautor al unor cărţi de specialitate în domeniul malţului şi berii şi a numeroase articole publicate în reviste de specialitate din industria alimentară sau prezentate în cadrul unor manifestări internaţionale în domeniu, în domeniile tehnologii şi biotehnologii alimentare, calitate şi siguranţă alimentară, standardizare.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp