Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
07:07 19 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMUNICAT DE PRESĂ - CMR, vicepreşedintele EuReHA - 30 martie 2015

ro

30 Mar, 2015 13:38 1897 Marime text
Dr. Viorel Rădulescu, secretarul general al Colegiului Medicilor din România a fost reales vicepreşedinte al organizaţiei europene EuREHa în cadrul unei reuniuni desfăşurate la Bucureşti în zilele de 27 şi 28 martie.
EuReHa este asociaţia autorităţilor competente europene ale profesiilor reglementate din sănătate : medici, farmacişti, medici dentişti, moaşe şi asistente medicale.
Conducerea organizaţiei EuReHa este asigurată de Maximo Gonzales (Spania), preşedinte, dr. Viorel Rădulescu (România) şi Rafael Lleget (Spania) – vicepreşedinţi, Fracis Patout (Belgia), Svetoslav Krumov (Bulgaria) – trezorier.
”Pentru Colegiul Medicilor din România este o onoare să deţină vicepreşedinţia acestei organzaţii, ai cărei membrii suntem încă de la început. Suntem interesaţi de proiectele de la nivel european care vizează cardul european profesional în format electronic şi formarea unei platforme electronice la nivel european prin care să se poată verifica şi autentifica documentele privind profesioniştii din sănătate şi dacă aceştia au fost sancţionaţi în ţările în care profesează, prin aceasta garantând calitatea actului medical”, a declarat dr. Viorel Rădulescu.
La reuniunea de la Bucureşti au participat 18 reprezentanţi din ţările membre, Colegiul Medicilor din România fiind reprezentant de dr. Călin Bumbuluţ, vicepreşedinte CMR, dr. Viorel Rădulescu, secretar general şi Christian Mohr, consultant support tehnic.
”Am continuat să avansăm în munca noastră în relaţiile cu Comisia Europene cu obiectivul de a lucra asupra Directivei Calificărilor Profesionale care permite profesioniştilor din sănătate de a avea recunoaşterea diplomelor în Europa şi ştiu că acest lucru este important în România şi suntem foarte determinaţi să reglementăm cât mai bine posibil acestă mobilitate pentru că forţa de muncă este foarte bine cotată dar de asemenea aceasta nu este întotdeauna favorabilă, dar avem o voinţă politică de a lucra pentru ca această reglementare a profesiilor în Europa să nu afecteze nicio ţară. Un alt subiect de care suntem foarte preocupaţi este privind formarea de bază şi formarea cotinuă a profesionistului, pentru că noi estimăm că acest lucru asigură siguranţa pacientului iar modificările trebuie făcute înainte de orice pentru beneficiul pacientului pentru că ceea ce dorim în Europa, indiferent de pacient şi indiferent de ţară să fie sigur că are în faţă un profesionist din sănătate abilitat să lucreze”, a declarat Patrick Fortuit, fostul preşedinte al organizaţiei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii