Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:01 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dubla interventie chirurgicala la o pacienta de 34 de ani

ro

18 Jun, 2012 23:30 1888 Marime text

DOAR 200 DE CAZURI ÎN LUME - MENININGOCELUL SACRAT ANTERIOR GIGANT - DUBLĂ INTERVENŢIE CHIRURGICALĂ LA O PACIENTĂ DE 34 DE ANI

COMUNICAT DE PRESĂ

Florentina are 34 de ani şi, în urmă cu 4 luni, a început să prezinte dificultate la urinare, febră şi repetate infecţii urinare grave la nivelul rinichilor, care au necesitat tratament antibiotic prelungit. Ecografia aparatului urinar a arătat o dilataţie a căilor urinare din interiorul rinichilor şi a ureterelor datorită compresiei produse de un chist voluminos localizat în cavitatea pelvină, cu diametru de 20 cm, care conţinea 2 litri de lichid.

Bucureşti, 18 iunie 2012 - Săptămâna aceasta, la REGINA MARIA Spitalul Euroclinic, Florentina a fost supusă unei intervenţii chirurgicale în urma unor investigaţii imagistice detaliate, RMN şi CT care au permis evidenţierea unui meningocel sacrat anterior gigant.

În cadrul Spitalului Euroclinic, o echipă interdisciplinară de neurochirurgie şi chirurgie generală a folosit o abordare modernă minim-invazivă prin care meningiomul sacrat anterior gigant a fost extirpat cu succes. Dubla intervenţie chirurgicală a fost realizată de: Dr. Rubin Munteanu Medic Primar Chirurg, Dr. Sergiu Stoica Medic Primar Neurochirurg şi Dr. Ana Vişan Medic Specialist ATI. Operaţia a decurs bine iar, în acest moment, pacienta se află în afara oricărui pericol.

"Meningocelul poate creşte până la 20-30 cm şi poate conţine câţiva litri de fluid spinal. Ajuns în acest punct, deplasează şi comprimă organele pelviene, uter, ovare, rect, vezica urinară, uretere, vasele mari de sânge şi nervii. Deşi s-a nascut cu acest defect, până în urmă cu 4 luni, Florentina nu a avut simptome cauzate de această malformaţie, şi chiar a născut un copil fără complicaţii. Compresia ureterelor şi a vezicii urinare produsă de chist este cauza dificultăţii la urinare, a dilataţiei căilor urinare şi a infecţiilor urinare repetate care pot duce la alterarea ireversibilă a structurii şi a funcţiei rinichilor. Pentru a ameliora scurgerea urinei prin ureter, Florentinei is-a montat un stent, un dispozitiv cilindric cu rol de a menţine ureterul permeabil, în interiorul ureterului drept, mai afectat.", a declarat Dr. Sergiu Stoica Neurochirurg, REGINA MARIA Spitalul Euroclinic.

Meniningocelul sacrat anterior este o malformaţie congenitală foarte rară, în care partea anterioară a osului sacru se formează incomplet. Acest lucru permite meningelui să hernieze prin acel defect, cu formarea unui sac herniar în cavitatea pelvină. De la prima descriere a acestei malformaţii, în 1837, au fost raportate doar 200 de cazuri în literatură. Spre deosebire de meningocelul posterior, forma mai des întalnită, care este diagnosticată şi necesită tratament imediat după naştere, meningocelul sacrat anterior poate să nu producă manifestări până la vârsta adultă.

DESPRE REŢEAUA PRIVATĂ DE SĂNĂTATE REGINA MARIA

Reţeaua privată de sănătate REGINA MARIA este cea mai mare reţea de servicii medicale private din România, cu peste 1000 de medici permanenţi şi colaboratori în cele șase spitale şi 18 policlinici prezente în Bucureşti şi în ţară.

REGINA MARIA înseamnă servicii spitaliceşti, de maternitate, policlinici, imagistică, pediatrie, laboratoare clinice şi celule stem. Spitalul de obstetrică şi ginecologie REGINA MARIA este prima maternitate privată din România şi singura maternitate din București care oferă servicii de naştere în apă. Totodată, Euroclinic este primul spital privat din țara noastră. Banca Centrală de Celule Stem este prima bancă cu depozitare a celulelor stem în România.

Reţeaua privată de sănătate REGINA MARIA include: 18 policlinici proprii în Bucureşti şi în ţară, şase spitale, trei campusuri medicale, Divizia de Laboratoare Clinice, Banca Centrală de Celule Stem, peste 130 de clinici partenere în toată ţara și peste 140 000 de abonaţi.

Mai multe detalii puteți găsi aici:

www.reginamaria.ro

www.facebook.com/REGINAMARIA.Reteaua.privata.de.sanatate

www.youtube.com/reteauareginamaria

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii