Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iniţiativa globală Susan G. Komen for the Cure® pentru conştientizarea asupra cancerului la sân acordă cinci granturi

ro

01 Oct, 2011 18:10 1669 Marime text
Constanta - 3 octombrie, 2011 - Susan G. Komen for the Cure®, liderul global în acţiuni organizate în domeniul cancerului la sân, susţine cinci proiecte comunitare concepute pentru a răspunde câtorva din cele mai presante nevoi cu care se confruntă România în lupta împotriva cancerului la sân, în al treilea an de finanţare a granturilor comunitare în România.

Proiectele vizează implicarea în comunitate pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la cancerul de sân şi serviciile disponibile şi asigurarea unor servicii de calitate femeilor diagnosticate cu cancer de sân. Suma totală acordată granturilor comunitare în România este de aproape 19.500$.

Trei dintre aceste proiecte se vor derula şi în judeţul Constanţa: "Împreună pentru sănătatea sânului", "Informează-te pentru sănătatea ta!Tu decizi!" şi"Vreau...Stiu...Acum pot să te ajut!" Sunt implicate in aceste proiecte ca si coordonatori sau parteneri Liga Femeilor Constanta, Parteneri in Progres, Biblioteca judeteana si biblioteci din judet, Inspectoratul scolar judetean si Crucea Rosie. În cadrul acestor proiecte, consilierii şcolari si profesorii de biologie vor putea beneficia de cursuri online pentru susţinerea de ore de educaţie privind sănătatea sânului, peste 1000 femei şi eleve vor beneficia de informaţii despre cancerul de sân şi serviciile disponibile şi cel putin 10 profesionisti vor beneficia de un curs de bune practici în derulararea programelor în domeniul cancerului de sân. Lansarea proiectelor are loc prin evenimentul"Iluminarea in roz a Bibliotecii Judetene" de luni , 3 octombrie, 2011, începând cu ora 18.30, din scuarul Bibliotecii Judetene I.N.Roman, care marcheaza" luna de actiune pentru constientizarea asupra cancerului de san".

Până în prezent Komen a acordat finanţări în valoare de 73.000$ pentru a acoperi o serie de aspecte privind sănătatea sânului în Bucureşti, Constanta, Cluj şi Braşov. Mai multe informaţii sunt disponibile pe site-ul www.komen.org/global.

"Aceste granturi ne ajută să gestionăm resursele pentru a lupta împotriva cancerului de sân în întreaga lume pe măsură ce continuăm să căutăm remediile pentru această boală," a spus Ambasadoarea Nancy G. Brinker, fondatoare şi Director Executiv al Fundaţiei Susan G. Komen for the Cure.„Suntem entuziasmaţi de energia şi angajamentul pe care le-am observat la femeile din întreaga lume pentru a pune capăt suferinţei de pe urma unei boli care va lovi peste 1,3 milioane de femei la nivel global, doar anul acesta."

Granturile s-au bazat pe abilitatea fiecărui proiect de a răspunde nevoilor şi realităţilor identificate în profilul comunităţii, potenţialul de durabilitate şi impactul asupra sănătăţii sânului, gradul de inovaţie şi nivelul de colaborare cu organizaţiile şi persoanele fizice din medii şi sectoare diverse.

Susan G. Komen for the Cure® a lansat în 2007 Iniţiativa Globală Susan G. Komen for the Cure pentru Conştientizarea asupra Cancerului de Sân. Până acum, Iniţiativa Globală a ajuns în zece ţări diferite. Proiectele comunitare sunt rezultatul activităţii realizate de o reţea de militanţi în domeniul cancerului la sân, care au participat la sesiunile de instruire Course for the CureTM în ultimul an.

Course for the Cure reprezintă o serie de module de instruire bazate pe cei 30 de ani de experienţă ai Fundaţiei Komen în ceea ce priveşte conştientizarea şi sensibilizarea în domeniul cancerului la sân. Militanţii din reţeaua Iniţiativa Globală Komen au elaborat proiecte comunitare pentru a răspunde nevoilor neacoperite în domeniul conştientizării şi educaţiei privind sănătatea sânului identificate de Iniţiativa Globală.

Iniţiativa Globală Komen a stabilit parteneriate puternice cu lideri locali în domeniul sănătăţii sânului şi a identificat, recrutat şi instruit mai mult de 1050 de femei şi bărbaţi în 37 de comunităţi în domeniul strângerii de fonduri, educaţiei privind sănătatea, voluntariatului, sensibilizării şi evaluării nevoilor comunităţii. În fiecare ţară, aceşti militanţi elaborează un profil al comunităţii referitor la sănătatea sânului şi identifică barierele în calea îngrijirii sau „nevoile neacoperite" în ceea ce priveşte sănătatea sânului care nu a mai fost niciodată alcătuit. Aceste nevoi prioritizate au reprezentat baza pentru elaborarea programelor de educaţie şi conştientizare şi a eforturilor de advocacy în vederea îmbunătăţirii situaţiei în domeniul sănătăţii sânului.

În cel de-al patrulea an al său, activităţile Iniţiativei Globale Komen se axează pe aprofundarea cunoştinţelor şi susţinerea activiştilor instruiţi. Ateliere suplimentare de instruire extind reţeaua şi instrumentele puse la dispoziţia acestora, iar granturile comunitare le dau posibilitatea să pună în practică ceea ce au învăţat pe măsură ce abordează provocările identificate în primii trei ani.

Despre Susan G. Komen for the Cure®

Nancy G. Brinker i-a promis surorii sale aflate pe moarte, Susan G. Komen, că va face orice îi stă în putere pentru a pune capăt pentru totdeauna cancerului la sân. În 1982, acea promisiune s-a transformat în Fundaţia Susan G. Komen for the Cure, care este acum cea mai mare organizaţie împotriva cancerului de sân din lume şi cea mai mare sursă de fonduri nonprofit dedicată luptei împotriva cancerului de sân cu aproape 1,5 miliarde $ investiţi până acum. Pentru mai multe informaţii despre Susan G. Komen for the Cure, despre sănătatea sânului sau despre cancerul la sân, vizitaţi www.komen.org sau sunaţi la 1-877 GO KOMEN.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii