Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
06:21 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Institutul Yunus Emre a marcat Ziua Mondială a Sindromului Down printr-un atelier de pictură pe apă

ro

22 Mar, 2024 14:22 535 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ
Institutul Yunus Emre a marcat Ziua Mondială a Sindromului Down printr-un atelier de pictură pe apă – Ebru, organizat la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă "Maria Montessori" Constanța
 
Cu prilejul Zilei Mondiale a Sindromului Down, marcată în fiecare an pe 21 martie, copiii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă "Maria Montessori" Constanța s-au bucurat de dansul culorilor și al apei la atelierul de pictură pe apă - Ebru.
Prin participarea la acest atelier copiii s-au bucurat de o experiență diferită, de arta de a picta pe apă, care necesită răbdare și atenție.
 Institul Yunus Emre a marcat Ziua Mondială a Sindromului Down prin dansul culorilor și al apei, început în tăviță și prin zâmbet strălucitor și sclipire în ochii copiilor odată cu transpunerea culorilor pe hârtie
Tot pe 21 martie, lumea turcică celebrează Sărbătoarea Primăverii – Nevruz. Nevruzul este o sărbătoare care valorifică și întărește relația dintre om și natură, care   unește   și   apropie omul de   natură.   Nevruzul  simbolizează renașterea, bunătatea,  lumina,  căldura,  toleranța  și  iertarea și   îi  redă omului speranța, bucuria de a trăi, liniștea și pacea.
Astfel, pentru a marca Ziua Mondială a Sindromului Down, oferind oportunitatea de a conştientiza problemele cu care se confruntă cei care suferă de acest sindrom și pentru a celebra venirea primăverii prin Sărbătoarea Nevruz, copiii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă "Maria Montessori" Constanța și-au transpus frumusețea interioară pe apă prin florile de primăvară realizate sub îndrumarea instructorilor de pictură pe apă – Ebru de la Institutul Yunus Emre. Bucuria și confuzia copiilor care își văd propriile lucrări și lumea liberă a artei Ebrui îndepărtează limitele din imaginația micuților.
Directorul Institutului Yunus Emre din România, Mustafa Yıldız a precizat: „Este responsabilitatea noastră, a tuturor, ca toți copiii speciali să îmbrățișeze viața și să o trăiască fără a fi supuși vreunei prejudecăți sau discriminări. Pictura pe apă este atât artă, cât și metodă de terapie. Prin acest atelier nu ne-am propus să realizăm lucrări cu valoare artistică, ci să stimulăm atenția, răbdarea și creativitatea copiilor. Institutul Yunus Emre va continua să organizeză activități și evenimente dedicate copiilor, tinerilor şi familiilor, dar şi publicului general.”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii