Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:45 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi metode de evaluare a fibrozei pentru pacienții cu hepatită C

ro

21 May, 2024 12:54 417 Marime text
 

A fost republicat în Monitorul Oficial protocolul referitor la tratamentul fără interferon/cu antivirale directe pentru tratamentul hepatitei C. Republicarea a intervenit după o întrerupere a programului național de peste două luni.

 

Conform noii versiuni a protocolului de tratament, toți pacienții cu virus hepatitic C detectabil în sânge, indiferent de nivelul de fibroză, pot beneficia de tratament antiviral.

Determinarea gradului de afectare hepatică devine mai puțin costisitoare și mai rapidă

Hepatita este o afecțiune inflamatorie a ficatului care poate fi cauzată de un virus. Dacă persistă ani de zile, poate progresa până la afecțiuni letale, precum ciroza și carcinomul hepatocelular (HCC)/ cancerul hepatic.


Hepatita C este, de asemenea, o boală sistemică ce afectează întregul corp, provocând multiple manifestări extrahepatice. Infecția cu virus hepatitic C (VHC) poate persista la persoana purtătoare fără a provoca simptome, rămânând astfel neobservată mulți ani.


Multe simptome ale hepatitei C, precum oboseala, durerile articulare și afectarea neurocognitivă, nu sunt semne specifice și persoanele afectate nu le asociază neapărat cu infecția cu virusul C.

Hepatita C reprezintă o problemă de sănătate publică la nivel global

Există o preocupare internațională de a eradica boala cronică de ficat produsă de infecția cu virusul hepatitic C.


Organizația Mondială a Sănătății (OMS) are o strategie globală pentru sectorul de sănătate, cu obiectivul general de eliminare a hepatitei virale până în 2030. Acest lucru este urmărit prin reducerea noilor infecții cu 80% și a mortalității cu 65%.

Gratuit, diagnosticare și servicii de îngrijire pe termen lung

la Fundația Baylor Marea Neagră

Fundația Baylor Marea Neagră testează anual peste 5000 de persoane, oferind asistență și îngrijire pe termen lung persoanelor cu rezultate pozitive la testele de hepatită sau HIV.


În anul 2023, peste 600 de pacienți cu hepatită au beneficiat de analize gratuite, orientare și navigare în sistemul medical, evaluări și recomandări referitoare la stilul de viață și prevenirea sau monitorizarea afecțiunilor metabolice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii