Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premiera medicala Interventie chirurgicala de implant cohlear

ro

03 Feb, 2010 23:12 1637 Marime text

Comunicat de presă

Premieră medicală la spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti
Intervenţie chirurgicală de implant cohlear

3 februarie 2010

O intervenţie chirurgicală de implant cohlear a fost efectuată astăzi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. Intervenţia chirurgicală, prima de acest gen din istoria Spitalului „Grigore Alexandrescu”, a constat în inserarea unui implant cohlear pulsar şi a unui procesor vocal unei fetiţe în vârstă de doi ani şi jumătate, născută cu surditate profundă.

În urma unei analize complexe efectuate de o comisie de evaluare multidisciplinară condusă de Prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu, managerul spitalului, precum şi a examenelor medicale specifice – investigaţii genetice, investigaţii computer tomograf şi rezonanţă magnetică nucleară, examinare psihologică, analize de laborator –, fetiţa a fost selectată pentru a fi operată, implantul cohlear fiind singura soluţie pentru ca ea să poata auzi şi să recupereze limbajul pierdut. „În România, din numărul total al copiilor care se nasc în fiecare an, 1-2% sunt diagnosticaţi cu surditate. Dintre aceştia, aproximativ un sfert sunt diagnosticaţi cu surditate profundă, implantul cohlear fiind singura lor şansă de a auzi. Este foarte important ca atât diagnosticarea, cât şi realizarea intervenţiei de implant cohlear să aibă loc la o vârstă cât mai fragedă. Recomandăm ca această intervenţie să aibă loc până la împlinirea vârstei de 5-7 ani, pentru a se putea asigura o recuperare cât mai bună a copilului”, a declarat dr. Adrian Tudor, audiolog în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

O astfel de intervenţie chirurgicală costă în jur de 20.000 de euro, sumă ce nu poate fi subvenţionată de stat decât pentru un număr foarte mic de copii. „Consider că un copil operat la timp are şansa de a-şi recupera handicapul, de a duce o viaţă normală şi de a munci ca un om sănătos. Astfel, pe termen lung, au de câştigat atât copilul, cât şi statul”, a declarat Prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu, managerul spitalului, care a reuşit să obţină sursele necesare finanţării acestei operaţii.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” este singurul spital de copii din România în care se efectuează această operaţie în echipă completă: cofochirurg, audiolog, specialist ORL, logoped, psihiatru, asistent social, fiind astfel întrunite toate condiţiile realizării intervenţiei, precum şi urmăririi evoluţiei copilului, post-operator.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” mulțumește tuturor pentru interesul de a sprijini Medicina Copilului!
www.spitaluldecopii.ro

Pentru mai multe informaţii:
Simona Wist
PR Manager

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii