Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:22 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programe de dezvoltare personala pentru copii si adulti

ro

07 Apr, 2010 11:08 2428 Marime text

RAMAI SINCER CU NEVOILE TALE

Stim ca vrem sa facem o schimbare si incepem sa alcatuim un plan. Cu buna intentie cautam informatii, surse, modalitati, strategii... Citim carti, articole... Cautam... Cautam... Gasim cate ceva dar continuam sa cautam pentru ca am mai putea afla ceva care ne-ar putea ajuta nu doar sa realizam schimbarea ci sa realizam schimbarea perfecta intr-un mod perfect.

De ce ai vrea sa fii armonios? De ce ai vrea sa te simti vibrand la unison - corpul, mintea, sufletul? Cum e cand tu, mediul tau, activitatile zilnice, va intalniti firesc sub aceeasi pulsatie, indemn,pas?


Ce-ti evoca ritmul vietii? Ritmul natural, firesc al vietii? Sa te intalnesti cu orizontul in care te regasesti, pe tine cu visele tale, cu faptul ca viata are sens. Cu faptul ca exista o multumire fireasca atunci cand faci ce e potrivit, cand esti in armonie cu cei din jurul tau, "In ritmul vietii".


Centrul pentru sanatate mintala, ofera urmatoarele programe de dezvoltare personala pentru adulti:


1. Scoala parintilor sau "Arta de a fi parinte";


2. Arta de a comunica sau Ce sa spui dupa "Buna ziua";


3. Arta de a fi femeie;


4. Cum sa spui Nu - sau "Arta de a negocia";


5. Nevoile de dezvoltare sau "Cei 7 magnifici";


6. Cum sa ne exprimam emotiile si sentimentele;


7. Cum se face ca nici macar nu mai vorbim;


Programe de dezvoltare personala pentru copii si adolescenti:

1. Pumni, pietre si cuvinte care dor;


2. Cine sunt eu?


3. Educatie in natura;



4. Sa ne invingem teama;


5. Cum sa ne exprimam emotiile si sentimentele;

Fiecare program este structurat pe 6 module a cate 3 ore/modul.

Copilul care invata si stie ca este normal sa fii altfel decat ceilalti, este normal sa faci greseli, este normal sa-ti exprimi emotiile negative, este normal sa vrei mai mult, este normal sa spui "nu", dar mama si tata sunt sefii, va devein adultul pe care fiecare parinte si-l doreste si imagineaza.

Avand permisiunea de a fi diferiti de ceilalti, copiii devin capabili sa descopere, sa aprecieze si sa-si dezvolte potentialul interior unic.

Avand permisiunea de a gresi, copiii devin capabili sa se autocorecteze, sa invete din propriile greseli si sa obtina succese mai mari. Avand permisiunea de a-si exprima sentimentele negative, copiii invata sa-si controleze emotiile si-si dezvolta constiinta de sine.

Avand permisiunea de a vrea mai mult, copiii dobandesc sentimentul ca stiu ce merita si capacitatea de a amana o recompensa. Ei sunt capabili sa vrea mai mult dar, cu toate acestea, sunt fericiti cu ceea ce au.

Avand permisiunea de a se opune, copiii devin capabili sa-si exerseze vointa si sa-si construiasca o personalitate reala si pozitiva.

Aceasta trezeste dorinta naturala a copilului de a coopera si de a fi indrumat de parinti. Invatand cum sa conduca rezistenta copiilor lor, parintii isi pastreaza controlul, acordandu-le in acelasi timp o libertate sporita.

Cresteti un copil sanatos nu doar fizic si intelectual ci, mai ales, emotional si va veti bucura de adultul responsabil de mai tarziu!

Grupuri de dezvoltare personala pentru copii si adolescenti

Printre directiile de actiune putem enumera:

  • Cresterea stimei de sine
• Imbunatatirea si optimizarea capacitatii de autocunoastere, relationare si comunicare interpersonala
  • Antrenarea abilitatilor empatice
  • Activarea resurselor creative
  • Dezvoltarea coeziunii si dinamicii de grup
  • Optimizarea exprimarii emotionale
  • Reducerea comportamentelor problematice
Grupurile vor fi formate dintr-un numar de 10 pana la 12 copii, cu varste apropiate.
Grupele de varsta:
• 4 - 6 ani - miercuri 16.00 -17.30 - incepe in data de 14 aprilie 2010
• 7 - 9 ani - miercuri 18.00 - 19.30 - incepe in data de 14 aprilie 2010

• 10 - 13 ani - joi 17.00 - 18.30 - incepe in data de 15 aprilie 2010
• 14 - 18 ani - joi 19.00 - 20.30 - incepe in data de 15 aprilie 2010
Tehnicile de lucru vor tine cont de varsta copiilor si de preocuparile acestora. La toate varstele vor fii implicate tehnici de desen, modelaj, psihodrama, povestiri terapeutice si discutii libere pe anumite subiecte, construirea de povesti, colajul si metafora terapeutica.
Inscrierile se fac telefonic 0241252900; 0762248029; sau direct la sediul din Constanta str.Gheorghe Lazar nr.6 interfon 03; de luni pana vineri intre orele 09.00 - 17.00
Taxa de participare: 160 ron/luna(4 intalniri)
Grupurile se construiesc in ordinea inscrierilor in limita locurilor disponibile( max. 12). Grupurile odata construite se inchid si nu se mai primesc alte inscrieri pana la constituirea unui nou grup.

Taxa de participare pentru fiecare program este de 360 ron. Taxa se achita 50% la inscriere si diferenta pe parcursul programului.
Inscrierile se pot face la tel. nr 0241252900; 0762248029; prin e-mail estuarct@gmail.com; sau direct la sediul Centrului pentru sanatate mintala din Constanta str. Gheorghe Lazar nr.6 interfon 03; persoana de contact Iulia Buzan.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii