10 alimente delicioase bogate în vitamina C
10 alimente delicioase bogate în vitamina C
01 Apr, 2014 17:41
ZIUA de Constanta
2161
Marime text
Ştim cu toţii că vitamina C este importantă pentru păstrarea sănătăţii şi îmbunătăţirea sistemului imunitar, iar cea mai indicată cale prin care să îţi iei aportul de vitamina C este cea naturală, prin consumul de alimente bogate în această vitamină. Primăvara, foarte mulţi dintre noi suferim de deficienţe de vitamina C, de aceea am ales cele mai deicioase fructe cu un conţinut bogat de vitamine, pentru păstra echilibrul dietei noastre.
Cireşele sunt bogate în vitamina C şi prin consumul lor poţi preveni infecţiile. Au, de asemenea, capacitatea de a îmbunătăţi sistemul imunitar şi calitatea somnului. Le poţi mânca crude sau în sucuri, în combinaţie cu alte fructe.
Castraveţii conţin o mare cantitate de apă, potasiu, dar şi vitamina C şi sunt excelenţi în prevenirea balonărilor.
Ardeii graşi roşii sunt dulci în mod natural, având un nivel redus de zahăr în compoziţie. Un singur ardei gras garantează aportul de vitamina C chiar în cantităţi mai mari decât prevede doza zilnică recomandată.
Portocalele sunt cele mai cunoscute surse de vitamina C. Conţin, de asemenea, 60% din doza recomandată de calciu.
Morcovii sunt o excelentă sursă de beta-caroten, fibre, magneziu şi vitamina C. Mâncând morcovi îţi îmbunătăţeşti sistemul imunitar, îţi păstrezi sănătatea ochilor şi controlezi nivelul glucozei din sânge.
Roşiile conţin vitamina C şi antioxidantul numit licopeină. Pentru a beneficia de efectele benfice pentru sănătate, consumă-le în varianta lor naturală, crude.
Ananasul contribuie şi el la apotrul de vitamina C. Conţine, de asemena, enzime cu rol în facilitarea procesului digestiv şi reducerea balonării. Conţine, în schimb, o cantitate mai mare de zahăr, comparativ cu celelalte alimente bogate în vitamina C.
Salata verde este o excelentă sursă de vitamina C, A, K şi acizi graşi omega 3. În plus, nu conţine niciun gram de grăsime.
Napii sunt bogaţi în vitamina C, săraci în carbohidraţi şi sunt cunoscuţi drept legumele anti-virale, protejându-te de răceli.
Fructele de pădure au o cantitate redusă de zahăr, dar sunt o imporatntă sursă de vitamina C şi antioxidanţi. Toate acestea fructe au un rol important în îmbunătăţirea sistemului imunitar, dar şi pentru păstrarea sănătăţii inimii, creierului şi digestiei.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii