Alimentele ce păstrează sănătatea pielii
Alimentele ce păstrează sănătatea pielii
13 Mar, 2014 17:48
ZIUA de Constanta
1545
Marime text
Strălucirea pielii este oferită, în cea mai mare parte, de o bună nutriţie. Iată câteva alimente care înbunătăţesc şi menţin aspectul sănătos al pielii.
Cartofii dulci. Bogaţi în beta-caroten şi vitamina A, protejează pielea de arsurile provocate de soare şi chiar reduc roşeaţa şi inflamaţia asociate cu acestea.
Carnea de curcan. Este bogată în zinc şi seleniu mineral cu efecte de antioxidant şi proprietăţi de păstrare a elesticităţii pielii.
Roşiile conţin pigmentul numit licopeină, cel ce le dă şi culoarea roşie, care este un puternic antioxidant cu funcţia de a menţine pielea mai tânără şi sănătoasă.
Sfecla roşie conţine fier, fibre, magneziu, potasiu, acid folic şi vitaminele A, B şi C, toate ajutând la prevenirea distrugerii celulelor ADN şi a îmbătânirii premature a pielii.
Nu în ultimul rând, hidratează-te! Consumul unei cantităţi potrivite de apă este cel mai important pentru menţinerea tuturor beneficiilor celorlalte alimente. Bea zilnic între şase şi opt pahare de apă.
Cartofii dulci. Bogaţi în beta-caroten şi vitamina A, protejează pielea de arsurile provocate de soare şi chiar reduc roşeaţa şi inflamaţia asociate cu acestea.
Carnea de curcan. Este bogată în zinc şi seleniu mineral cu efecte de antioxidant şi proprietăţi de păstrare a elesticităţii pielii.
Roşiile conţin pigmentul numit licopeină, cel ce le dă şi culoarea roşie, care este un puternic antioxidant cu funcţia de a menţine pielea mai tânără şi sănătoasă.
Sfecla roşie conţine fier, fibre, magneziu, potasiu, acid folic şi vitaminele A, B şi C, toate ajutând la prevenirea distrugerii celulelor ADN şi a îmbătânirii premature a pielii.
Nu în ultimul rând, hidratează-te! Consumul unei cantităţi potrivite de apă este cel mai important pentru menţinerea tuturor beneficiilor celorlalte alimente. Bea zilnic între şase şi opt pahare de apă.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii