Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:17 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alimentele sănătoase te pot îmbolăvi! Află cum!

ro

03 Mar, 2014 09:49 1200 Marime text
În cazul în care doreşti să ai o dietă echilibrată, bogată în legume şi fructe, iată ce trebuie să ştii!
Sunt câteva alimente pe care, dacă le consumăm în cantităţi mari, ne-ar putea face mai mult rău decât bine.
 
  1. Seminţele şi sâmburii
În special sâmburii de caise conţin o substanţă numită amigdalină denumită vitamina B17, care, în cantităţi mici, are efecte benefice.
În doze foarte mari, compusul poate provoca reacţii adverse. Însă, până acum, au fost foarte puţine cazul de acest fel
 
 
        2.  Cartofii încolţiţi
Cartofii expuşi prea mult timp la soare încolţesc şi produc o substanţă numită solamină. Aceasta este toxică pentru corpul uman şi de aceea, pentru a fi siguri că nu intraţi în contact cu ea, înlăturaţi părţile încolţite sau cele verzi ale cartofului.
 
  1. Fasolea roşie
În cazul în care este consumată crudă, fasolea elimină o toxină numită lectină care provoacă stări de greaţă, vărsături şi dureri de stomac. Ţineţi boabele în apă cel puţin cinci ore înainte să le fierbeţi.
 
  1. Frunzele de rubarbă
Frunzele sunt foarte periculoase întrucât conţin un coompus chimic denumit acid oxalic. Acesta poate ataca rinichii într-atât încât poate provoca moartea.
 
  1. Ciupercile sălbatice
Sunt cunoscute cazurile de intoxicaţii cu ciuperci sălbatice, iar asta se datorează asemănării vizuale între cele „bune” şi cele toxice. Tocmai de aceea, este indicat să nu consmaţi decât ciuperci de cumpărat sau cele cultivate. Acelea sunt întotdeauna sigure.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii