Alungă durerile cauzate de artrită consumând aceste alimente
Alungă durerile cauzate de artrită consumând aceste alimente
04 May, 2014 14:04
ZIUA de Constanta
1671
Marime text
Dezbaterile potrivit cărora printr-o alimentaţie atent gândită poţi elimina durerile cauzate de artrită au o lungă istorie în spate. Dovezile strânse sunt suficiente şi mulţi fizicieni consideră că dieta joacă un rol important în prevenirea şi tratarea artritei.
Nu există reguli stricte referitoare la alimentaţia celor care suferă de artrită, dar un istoric al evoluţiei stării acestoa arată că anumite alimente pot înlătura durerile cauzate de artrită. Iată o parte dintre acestea:
Anşoa este bogat în acizi graşi omega 3, ce conţin substanţe cu rol în eliminarea inflamaţiilor şi a durerilor. Îl poţi înlocui şi cu alte tipuri de peşte ce garantează aportul aceloraşi acizi.
Merele conţin bor, un mineral despre care s-a dovedit că ajută la reducerea riscului de dezvoltare a osteoartritei. În plus, când borul este administrat persoanelor care deja suferă de această afecţiune, are rolul de a scădea intensitatea durerilor. Strugurii conţin, de asemenea, bor, mineralul reponsabil pentru păstrarea sănătăţii oaselor.
Usturoiul. Încă din antichitate usturoiul a fost considerat un bun remediu pentru tuberculoză şi alte boli ale plămânilor. Mai recent, s-a dovedit că poate calma şi anumite tipuri de dureri cauzate de artrită. Se poate ca acest efect să fie determinat de conţinutul de sulfur.
Pepenele galben conţine cantităţi însemnate de vitamina C şi beta-caroten. Aceste substanţe controlează procesele oxidative şi distrugerea radicalilor liberi, ce pot fi cauze principale în dezvoltarea artritei.
Apa. Consumând aproximativ opt pahare cu apă pe zi îţi păstrezi organismul hidratat şi sănătos.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii